Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Zidul Uriasilor Buzau

Zidul Uriasilor Buzau

 Zona Valea Salciei este cunoscuta prin Zidul Uriasilor, sa nu ne gandim insa ca acesta a fost construit de anumiti gigantici  asa cum multe persoane isi pot imagina. Acesta este un zid din piatra cu o inaltime de 6-7 metri la izvoarele raului Calnau, care dupa aproape 40 metri nu mai este vizibil, facandu-si din nou aparitia la o distanta de 500 metri. Zidul este format din bucati mari de roca ce nu se gaseste in zona, fiind bine slefuite, dand astfel impresia ca a fost construit de mana omului asemenea piramidelor.

Se spune ca are o vechime de peste 1000 de ani, insa enigma asteapta sa fie deslusita. Comuna a primit diploma de Sat European in urma construirii unei case pentru un localnic sarac. Legendele spun ca fiul cel mic a lui Baba Vrancioaia a fost cel care a construit aceste ziduri, pe locurile primate de la Stefan cel Mare. Localnicii il numesc ca un zid chinezesc in varianta romana, iar cei care se incumeta sa il vada trebuie sa parcurga mai mult de 5 km prin padure. Acesta are un aproximativ un metru latime si traverseaza versantii de la granite dintre cele doua judete, Buzau si Vrancea. Vanatorii au fost cei care au sesizat existent acestei structure die piatra in padure. Asa cum multe alte constructii din piatra au fost realizate de om, Zidul Uriasilor ar putea fi o alta “opera” uimitoare ce ne duce cu gandul la indeletnicirea oamenilor din trecut in prelucrarea pietrei. Faptul ca in zona nu exista acest tip de roca intareste si mai mult misterul enigmaticului zid, oare a fost adusa din alta parte?
Ramane la latitudinea fiecaruia sa gaseasca o explicatie a acestui fenomen precum si multor altor descoperiri pe teritoriul Romaniei. Exista posibilitatea vietuirii uriasilor in aceasta zona acum cate sute sau chiar mii de ani? Cum a fost posibila rezistenta acestui zid pana in zilele noastre?

Nicoleta Marica 

Regional