Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Vulcanii Noroiosi

Vulcanii noroiosi

Intr-o seara mi-a spus o prietena ca era prin Torino in weekend si a vazut o reclama la televizor; ceva i-a atras atentia cand si-a dat seama ca era vorba despre Vulcanii Noroiosi. Cativa italieni la o masa comentau despre cat de frumos era acolo si cat de bine s-au distrat; prietena mea s-a enervat, s-a urcat in avion si a venit in tara pentru ca si-a dat seama ca nu avea ce sa caute acolo din moment ce nu isi cunoaste cu adevarat propria tara. S-a hotarat sa calatoreasca prin Romania si sa incerce sa inteleaga ce ii face pe straini sa vina aici. A inceput cu Vulcanii Noroiosi si intamplator m-am nimerit prin apropiere asa ca am insotit-o. Abia cand am ajuns acolo am inteles revolta ei si nebunia de a parasi Italia pentru a-si satisface aceasta curiozitate de a vedea vulcanii.

Sunt momente in viata cand uitam sa ne bucuram de frumos; e nevoie atunci ca ceva sa ne readuca cu picioarele pe pamant. Eu m-am indragostit de Buzau cand am fost la Vulcanii Noroiosi; acolo am redescoperit bucuria de a trai.

Drumul a fost cat se poate de ciudat si de palpitant: la un moment dat este drum de tara si poti sa simti ca te-ai intors la origini. Nu va ganditi ca asta era drumul spre vulcani; evident ca nu, am luat-o pe alta parte dar daca tot ne-am ratacit am ajuns undeva unde am avut ocazia sa intalnim niste oameni extraordinari. Au vazut ca masina nu are numar de Buzau si au sarit imediat in intampinarea noastra sa ne ajute. Ne-au indrumat si ne-au aratat chiar o parte nevazuta a vulcanilor, zona bruta unde aveau acces doar localnicii (astazi insa deja se lucreaza si la amenajarea acestei parti).

Daca ar fi sa detaliez, deja ar deveni totul mult prea personal si nu vreau asta. Este suficient sa incerc sa va trezesc curiozitatea si sa ma opresc aici.

Ar trebui sa mergeti acolo. Daca vreti o zi diferita, va recomand sa incercati sa ajungeti la Vulcanii Noroiosi; cred ca fotografiile vorbesc de la sine. Amintirile vi le veti crea singuri si cu siguranta or sa va inveseleasca pana si batranetea.

 

Regional