Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Vizita

Vizita

Odata, de mult, intr-o mica bisericuta dintr-un mic orasel, in fiecare dupa amiaza, un tanar venea, statea cateva minute la intrare si apoi pleca. Avea o camasa in carouri albastra si niste blugi tociti si taiati, asa cum poarta cam toti tinerii din ziua de azi. Tinea mereu in mana o punga de hartie cu mancarea lui pentru pranz. Suspicios, parintele l-a intrebat ce tot cauta pe acolo, gandindu-se ca in zilele noastre multi hoti sunt in stare sa fure chiar si din biserici:
- Ce tot faci aici, in fiecare zi, tinere?
- Vin sa ma rog, parinte, a raspuns timid tanarul
- Sa te rogi?...Vii tu sa te rogi in fiecare zi? Dar cum poti face asta asa de repede. Te vad zilnic pe la pranz ca stai foarte putin pret de cateva secunde si apoi pleci. Asta e rugaciune, atat de scurta?
- Pai, eu ma prezint zilnic si spun doar atat: " Iisuse, sunt Vasilica" si apoi plec. Stiu ca nu ma pricep a ma ruga cu adevarat si ca ruga mea este prea scurta si neinsemnata, dar stiu sigur ca El ma asculta!
Zilele au trecut si tanarul nostru si-a continuat seria lui de veniri in jurul pranzului unde la fel ca si in zilele precedente statea pret de cateva clipe, iar apoi pleca. Parintele stia acum despre ce este vorba si l-a lasat in pace.
Dupa o perioada, in urma unui accident la locul de munca, tanarul nostru a fost dus la spital, avand cateva fracturi deschise si foarte dureroase. Statea pe patul de spital, in salon cu inca alti cativa bolnavi. Prezenta sa acolo, a schimbat viata intregului pavilion. Dupa cateva zile, salonul sau a devenit loc de intalnire pentru toti pacientii din saloanele invecinate. Tineri si batrani, bolnavii isi dadeau intalnire langa patul sau, iar el avea un suras si o vorba dulce, inteleapta de imbarbatare pentru toti cei din jurul lui. Auzind preotul de cele intamplate , s-a grabit sa se duca si el sa stea de vorba cu tanarul. Insotit de o infirmiera, s-a apropiat de patul lui si i-a spus:
- Am auzit despre tine si stiu foarte bine ca vorbele tale intelepte ii atinge pe oricine te asculta. Insa pe tine te vad  foarte ingandurat si nedumerit. Daca nu te poti ajuta pe tine, atunci cum stii sa-i mangai pe cei din jur? Cum poti sa o faci? De unde iti gasesti cuvintele?
Tanarul il privi pe parinte bland si cu un suras in coltul gurii ii spuse:
- Cineva ma viziteaza in fiecare zi pe la amiaza.
Infirmiera, auzind aceasta a intrat si ea in vorba
- Dar nu vine nimeni la tine la pranz. Nimeni nu a venit in nici una din zile la tine pana acum.
- Ba da! Vine zi de zi, apare in pragul usii salonului si spune: "Vasilica, sunt Iiisus: si apoi pleaca. O multime de ganduri imi vin atunci in minte si stiu ce trebuie sa le spun tuturor pentru a le fi de folos.
 Auzind aceastea preotul a inteles ca orice rugaciune, oricat de neinsemnata ar parea, spusa din suflet este primita si mult rasplatita.

Sursa: Pilde si povestiri. Editura Babel
Simona S.

Regional