Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Viata Ta Ca Un Bestseller

Viata ta ca un bestseller

Inca din scoala ne alegem dintre profesori persoane pe care le admiram. Persoane care ne impresioneaza cu calitatile lor si din care ne facem chiar idoli. Unii poate ca nu sunt profesori, poate ca sunt matusi sau unchi, vecini sau prieteni de familie. Ne surprind prin felul lor de a fi fiindca, evident, sunt altfel decat parintii nostri de care suntem satui .
In liceu aveam un profesor pe care il admiram mult, vedeam in el  acele trasaturi care mie imi lipseau, imi facusem din el un model si eram atenta la orice reactie a lui ( evident ca sa mi-o insusesc). Asta pana cand, la un moment dat,si-a aratat o parte hidoasa, prea omeneasca pentru cum mi-l imaginasem eu si atunci am ramas dezamagita.
Mi se naruise tot portretul pe care-l construisem. Dintr-odata acea persoana nu mai era pentru mine un lider, un model , un maestru .
Pentru un adolescent aceasta greseala e de inteles si scuzabila, suntem la inceput de viata iar reperele noastre sociale sunt inca fragile. Ne incredem prea usor si prea total in oricine.
Dupa ce treci de acea perioada de soc incepi sa devii mai sigur de tine, ceea ce e un pas inainte. Incepi sa te trezesti la realitate, sa observi ca toti sunt oameni, ca profesorii nu sunt niste zei invincibili si ca intr-o anumita parte a vietii lor sunt chiar mediocri .
Cu cat inaintam in ani invatam sa alegem de la ceilalti numai acele parti bune pentru noi. Nu ne mai facem idoli ci ne multumim cu a lua doar acea parte care pentru noi e valoroasa. Exact ca un fluture care isi culege nectarul, ne luam strictul necesar si trecem mai departe . E bine cand identificam acele parti bune si ni le  insusim fara sa ne facem din acea persoana un model total. Avem de invatat de la oricine si trebuie sa fim pregatiti sa invatam de la oricine, chiar de la acele persoane care in ochii nostrii ne par inferioare . Vom gasi un miez valoros oriunde privim, important este sa nu generalizam la tot intregul. Sa gustam viata din bucatele, sa invatam capitole de la fiecare persoana care ne iese in cale ca sa putem sa ne scriem propriul nostru roman . Eu va urez sa fie un bestseller!   

Cristina Gherman 

Regional