Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Viata De Roman

Viata de roman

Platim zilnic o multime de taxe: apa, ,telefonul, gazul, televiziunea, aerul pe care il respiram. Daca mergem la posta, trebuie sa platim, daca trecem pe strazi, costa si asta intr-un fel sau altul.
Institutiile asteapta banii nostri… bazele sportive, strandurile, muzeele, presa, orice taxa catre stat pare normala, ne-am obisnuit deja cu ideea ca toate sunt controlate si detinute de stat.
Chiar si patronii care sunt separati ca idee de stat platesc catre acesta niste taxe. Statul controleaza salariile, din care pe fiecare luna ajung o parte tot la stat prin plata cheltuielilor casei. La asigurari de sanatate, auto,viata, proprietate, daca iti permite buzunarul, mancare, utilitati, cheltuielile pentru intretinerea copiilor, aici sunt bani pe care nu ii putem retine, desi ne doare sufletul de fiecare data cand facem o plata.
De vacanta nu se mai pune problema, este scoasa din calcul aceasta optiune pentru ca salariile au scazut.  Timpul de concediu pe care l-ai putea petrece la munte in tara ta, devine brusc momentul potrivit sa iti mai iei o alta slujba. Macar ai vrea pentru ca nu poti face asta de multe ori. Tu macar incerci sa castigi un ban in plus dar depinde de noroc. Posibil sa gasesti sau nu, depinde cat de mult dai din coate, ce relatii ai si fireste conteaza mult cat de pretentios esti.
Datorii la banci cam avem toti, indiferent de situatia materiala. Banca s-a transformat in timp in dusmanul numarul unu. Nu mai poti face ceea ce vrei, s-a terminat cu libertatea. Imi vine sa rad cand aud ca suntem o tara libera. Da, chiar asa, suntem liberi sa ce? Sa murim poate, desi nici macar asta nu e dreptul nostru, pentru ca religia nu ni-l da.
Ai vrea sa ai timp pentru orice, asa cum faceai demult, dar au aparut responsabilitatile: familie, copii, iar datoriile si situatia reala te aduce in prag de depresie.
Toata munca e dupa capacitatile tale, asa se considera plata salariului. Oare? Daca ai depasit standardul prin munca universala, poti avea atu-ul mentinerii postului tau, daca nu, usa se deschide urmatorului sau urmatorilor someri, tineri ce indeplinesc capacitati performante, castigand prin concurs- depasind concurenta.
Prin aceste exemple enumerate:apa, aer, strazi, televiziune, presa etc inteleg eu cat de manipulat este omul de rand.
Deci tie ti se pare ca detii ceva? ai libertate? te poti manifesta doar in particular cu gasca de prieteni, poti discuta pe diferite teme si atat. E lasat omul sa gandeasca? sa gaseasca solutii? si da si nu. Ochi si urechii avem, vedem si auzim multe lucruri care ne plac sau nu. Manifestatii se fac, dar indiferenta ne bate in fata. Emotional suntem controlati si ce e cel mai rau ca noi deja ne-am obisnuit cu ideea.

Cosmina Vlad

Regional