Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Unde Te Vezi Peste Cinci Ani?

Unde te vezi peste cinci ani?

Cati din noi au norocul sa munceasca ceea ce le place?!Cei mai fericiti ,cred eu, sunt cei care scot bani din hobby-ul lor, dar ei sunt rari. In conditiile actuale de criza cand cei mai multi se bucura daca au un loc de munca, sa ai un job pe care il faci cu pasiune, atunci asta este un mare noroc.
Atunci cand faci ceva cu pasiune rezultatele sunt uimitoare, timpul trece altfel si ca sa vorbim in termeni economici, productivitatea e maxima .
Ce mi se pare ciudat si nefiresc sunt recomandarile care se dau in legatura cu cv-urile noastre sau cu scrisorile de intentie . Ni se sugereaza sa nu ne exprimam in termeni “ imi place sa fac o anumita activitate “,  “ prefer sa lucrez “ . Zicese ca pe angajator nu-l intereseaza ce-ti face tie placere , ci numai cum poti tu contribui  la progresul firmei . Daca e dovedit faptul ca o munca de placere e net superioara uneia facuta mecanic cum atunci sa nu-l intereseze pe angajator pasiunea mea pentru activitatea respectiva?!
Dar asta nu e singura anomalie in recomandarile facute de “experti” in ce priveste cv-ul perfect . Mai e binecunoscutul mini-interviu care contine niste intrebari trase la indigo ,intrebari facute de niste psihologi din cine stie ce tari cu cine stie ce mentalitati, intrebari care in contextul actual economic sunt total depasite. De exemplu celebra intrebare “ unde te vezi peste cinci ani ?” Nu numai ca eu un simplu angajat nu pot sa-mi mai construiesc un plan de cariera pe termen lung ci mari firme, mari corporatii, tari intregi nu mai pot respecta un plan, un program, de la un an la altul,dar sa-si mai faca strategii pe termen lung . Criza economica  a anulat orice strategie ,a dat peste cap orice regula de marketing , a schimbat radical orice plan de afaceri si tu ma intrebi pe mine, un simplu om , unde ma vad peste cinci ani?
Cele mai multe dintre teste sunt preluate fara niciun fel de adaptare . Noi suntem romani ,avem o alta mentalitate ,avem un alt stil de lucru  si nu raspundem la fel acelorasi stimuli psihologici .
Timpurile se schimba ,economia si regulile ei se schimba iar noi trebuie sa ne adaptam si bineinteles se incepe cu cea mai mica rotita din sistem . “pestele se impute de la cap si se curata de la coada “  Asadar , nu avem incotro si trebuie sa raspundem la toate intrebarile care ni se pun . Tu unde te vezi peste cinci ani?  

Cristina            

 

Regional