Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Tu Crezi In Dumnezeu?

Tu crezi in Dumnezeu?

In aceste zile in care viata te pune la grele incercari si in care parca nu mai vezi nici o iesire, incolteste in mintea tot mai multor ramani gandul: “cred ca numai Dumnezeu ma mai poate scoate din toate astea”. Dar oare chiar credem?! Sau este raspunsul pur rational la problemele ce nu par sa aiba rezolvare.
Pentru a putea considera credinta un raspuns, este absolut necesar sa ii aflam valoarea, sa facem o analiza a intregii situatii si sa vedem unde este plasata aceasta necunoscuta. Sa presupunem ca asa pe neasteptate ne-am trezit cu o problema la masina sau in casa, a carei reparatii ne costa mult peste valoarea veniturilor casei pe o luna. Ce facem?! Invocam divinitatea, ca doar de...doar ea este un “sac  fara fund”. Ne gandim ca asa o mare problema doar Dumnezeu o poate rezolva, insa noi intram intr-o stare de panica si presiune si oricat am cauta o solutie, nu o gasim.

Ne-am intrebat vreodata: “Ce este credinta?”. Cu toate ca afirmam ca noi credem putini realizam ca a crede este o perceptie a binelui, in ceea ce pare a fi rau. Este perceptia abundentei in ceea ce pare a nu fi destul. Este perceptia adevarului unde pare ca este minciuna. Credinta presupune a darui iubire celui ce pare de neiubit. Credinta inseamna a aduce prezenta lui Dumnezeu acolo unde pare a fi absent.

Daca vom sta sa ne gandim unde si cand simtim si descoperim  credinta, vom constata ca momentele potrivite  sunt  exact aceste momente in care presiunea si problemele par sa te sugrume, in acele momente in care parca iti fuge pamantul de sub picioare. De ce?!  Pentru ca abia atunci INTELEGEM CA SOLUTIA LA PROBLEMA ESTE ABANDONAREA IDEII DE RAU. Abia atunci realizam ca nu exista rau ci doar oameni  si situatii care ne transforma, ne inalta, ne ajuta sa ne autodepasim si sa renuntam la atac.
Constientizam  ca nu exista rau ci doar absenta iubirii, linistii, armoniei, echilibrului, rabdarii. In acel moment ne asezam in locul unde ne simtim cel mai bine, cel mai in largul nostru pentru a controla panica si emotiile negative de frica si stres si astfel avem rabdare cu noi insine pentru a gasi solutia. Si nu de putine ori constatam ca pentru astfel de probleme ce par de nerezolvat apar solutii minunate si binecuvantate gen: un amic care iti cere ajutorul si iti ofera pentru aceasta mult mai mult decat ai fi crezut sau apare asa de nicaieri cineva care vine la tine pentru un cu totul alt motiv si are cheia la problema ta.
Credinta este deci capacitatea noastra de a pune iubire si tot ce este mai frumos acolo unde pare ca nu exista. Credinta este continuitate; credinta inseamna a nu lasa nimic din exterior sa creeze sincope si dezechilibre in noi insine.

 C.E.L.

 

Regional