Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Tu Alegi Ce Fel De Viata Vrei Sa Ai

Tu alegi ce fel de viata vrei sa ai

Cineva mi-a atras azi atentia pe strada in timp ce facea un repros cuiva. Foarte revoltat, ii spunea doamnei de langa el ca duce “o viata de pensionar”. Am plecat cu aceasta sintagma in minte si mi-am propus sa o comentez pe site. Ce inseamna pentru voi “viata de pensionar”? Brusc mi-am amintit de altcineva care a avut impresia ca acesta este un site pentru tineri. O sa va intrebati probabil cum de am reusit sa fac o asemenea legatura. Ei bine, stimati cititori, tocmai mi-am dat seama ca prin ceea ce scriu nu ma adresez celor cu “viata de pensionar”. Si cand spun asta, nu fac nici cea mai mica referire la varsta. Am cunoscut o multime de oameni de varsta a treia care stiu cu adevarat sa isi traiasca viata, care merg in excursii, citesc, alearga, merg la sala, ies sa isi bea cafeaua in oras sau se vad cu prietenii sa joace sah. Si ...da, sunt pensionari. Dar daca asta inseamna de fapt sa traiesti o “viata de pensionar”, cred ca asa imi doresc si eu sa traiesc. Ba chiar ar trebui sa incepem impreuna sa traim o “viata de pensionar”.
Cu siguranta domnul nu s-a referit la asta. In mod cert vroia sa ii reproseze sotiei ca sta prea mult in casa, ca poate e prea maniaca in ce priveste curatenia sau ca a facut gaura in fata aragazului. In mod sigur el isi dorea altceva, daca ii reprosa ca are o “viata de pensionar”. E adevarat ca exista si pensionari tristi, pasionati de televizor, pesimisti peste masura datorita obsesiei pentru stiri, care nu fac decat sa le schimbe perceptia asupra vietii si sa le ia cheful de a trai.
“Viata de pensionar” cred ca este doar o sintagma care nu defineste nimic. Este un mod de a discrimina, de a ne arata cumva antipatia, repulsia, ba chiar invidia fata de niste oameni care au muncit toata viata. Cine a inventat-o in acest scop nu a fost tocmai inspirat, nu-i asa? Dar cum noua ne place sa vedem mereu partea buna a lucrurilor, o vom face si de data aceasta. Dragii mei, oamenii cu “viata de pensionar” sunt printre noi. Ma refer, desigur, acum la sensul pe care l-a capatat in timp aceasta sintagma. Fie tineri sau mai putin tineri, multi dintre cei din jurul nostru sunt deprimati si circula fara sa dea un sens vietii lor. Stau cu ochii in calculator sau in televizor suferind ca au “viata de pensionar” sau fiind acuzati de ceilalti de asta. Pentru ca lucrurile sa se schimbe, totul sta in puterea noastra. Este cazul sa luam exemplu chiar de la pensionarii care stiu cu adevarat sa isi faca viata frumoasa in fiecare zi. Si tineti minte ca niciodata nu este prea tarziu sa schimbi ceva la tine! Nici macar la varsta a treia. Iti trebuie doar putin curaj. 

Nicoleta Guzu

Regional