Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Trupa Visecho

Trupa Visecho


Trupa de dans Visecho a luat fiinta la Viseu de Sus in judetul Maramures in anul 2008. Aceasta s-a format in cadrul unui grup scolar si in acest moment inregistreaza un numar de 16 membri. 8 perechi de dansatori cu varstele cuprinse intre 15-22 ani incearca sa promoveze traditia tipterilor- etnia germana locala.
Dansul ne cucereste pe toti. Urmarim spectacole la tv, concursuri de dans, ne dorim sa invatam mereu pasi noi. Toata lumea iubeste dansul si toti ne laudam ca ne pricepem la dans. Pentru a sti insa ce inseamna adevaratul dans, este important sa ne uitam la spectacolele oferite de profesionisti.
Trupa Visecho este la inceput si tinteste sa ajunga cat mai sus, de aceea pun daruire si profesionalism in tot ceea ce fac.
Initial membrii trupei au ales dansuri moderne, sub indrumarea lui Zavaczki Horst, care se ocupa de asemenea si de coregrafia dansurilor. In timp membrii trupei au adaugat savoare repertoriului, astfel ca in ultimii trei ani au ajuns sa poata dansa stiluri precum: vals, tiganesc, retro, country, rock and roll, dar si dansuri populare germane.
Tinerii din trupa lupta sa reziste, se straduiesc sa isi faca singuri costumatii, repeta si sunt permanent in cautare de noi schimbari in repertoriu pentru a deveni mai buni. Desi banii sunt o problema, asta nu i-a impiedicat pana acum sa mearga mai departe. Au participat la spectacole locale, dar au ajuns si in Austria. Acolo s-a scris primul articol despre ei in revista culturala Mitteilungen din Austria, au incercat inclusiv o colaborare cu cineva de acolo, insa initiativa nu s-a soldat cu un succes. Acest lucru nu ii impiedica sa lupte in continuare, ba chiar ii motiveaza si stiu ca intr-o zi trupa lor va deveni cunoscuta si la noi.
Trupa de dans Visecho a participat de asemenea si la un curs de dans in vederea perfectionarii in domeniul dansurilor populare germane. Au avut parte de indrumarea profesorului de dans Manfred Schuller, iar cursul s-a tinut in judetul Sibiu la Stejarisu.
Zavaczki Horst, care se ocupa de trupa, a luat decizia de a inmulti spectacolele trupei, chiar daca la capitolul recuzita le lipseste mereu cate ceva. Daca aveti un eveniment si va doriti sa aveti parte de ceva special, puteti apela la acesti dansatori cu suflet de profesionisti. Vor transforma totul in ceva aparte. www.dinbuzau.ro vi-i recomanda din dorinta de a-i ajuta. Talentul si dorinta de munca nu trebuie sa fie ignorata. Orice eveniment la care ii chemati ii va ajuta sa adauge un plus in recuzita lor. Poate ca in acest fel veti avea si dvs invitati multumiti, iar ei vor avea satisfactia ca nu au muncit degeaba.
Trupa de dans Visecho se pune la dispozitia dvs fara prea mari pretentii. Cu siguranta efectul pe care il va avea evenimentul dvs va va aduce o dubla satisfactie: veniti cu ceva nou si ajutati si o trupa dornica de aparitii si succes.
www.dinbuzau.ro si-a propus sa invite acesti dansatori la Buzau asa ca in curand ii veti putea vedea in cadrul unui eveniment. Pentru orice informatii va stam la dispozitie la 0766 952 295 sau la adresa de e-mail dinbuzau@yahoo.com

Nicoleta Guzu

Regional