Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Stelele De Mare

Stelele de mare

O furtuna groaznica se abatu asupra marii. Un crivat inghetat sufla brazdand marea si formand valuri uriase care se izbeau de mal lovindu-l cu mare putere. Curentii produsi patrundeau in adanc ca niste plugiri de otel, smulgand din loc bietele vietuitoare marine, pe unele dintre ele chiar omorandu-le. Multime de crustacee si moluste au fost purtate zeci de metri de tarm si uitate acolo la mal.
Cand furtuna incepuse a se mai potroli, la fel de repede pe cat se porni, apele s-au retras lasand in urma un tablou dezolant. Plaja parea acum o mare intindere noroioasa unde se zvarcoleau in agonie o gramade de animale marine: pesti, crustacee si mii de stele de mare.
Atat de multe erau incat plaja isi schimbase culoarea in rozaliu. Aceasta terbila intamplare a deteminat pe multi sa vina sa vada ce s-a intamplat pe acea parte a coastei. Venisera si echipe de televiziune de la diferite posturi pentru a filma ciudatul fenomen. In agonie, intinse, mii si mii de stele marine stateau nemiscate, tragand sa moara.
In toata multimea aceea de oameni, tinut de manuta de tatal sau, era si un copilas la vreo sapte, opt anisori care privea cu ochii in lacrimi tragedia micutelor stele de mare. Toata lumea privea dar nimeni nu facea nimic. Deodata, copilul dadu drumul la mana tatalui, isi daduse jos papuceii si o porni in goana pe plaja. Se apleca si culegea repede cu manutele sale cate trei stelute de mare pe care intrun suflet le arunca inapoi in apa si revea repede pentru a mai salva si alte stelute. Astfel a facut de cateva ori asta cand, un om de pe parapet a strigat catre el:
- Ce tot faci mai baiete?
- Arunca inapoi in apa stelele de mare. Altfel toate de pe plaja vor muri, raspunse in graba copilasul fara insa a se opri din fuga.
- Da, este adevarat ca tu incerci sa le salvezi, dar i-a uita-te imprejurul tau , nu vezi ca sunt mult prea multe, sigur nu le vei putea salva pe toate, a strigat barbatul ranjind in coltul gurii.
Si asta ce vezi tu, dar sunt sute de plaje de-a lungul coastei, care au patit acelasi lucru. Nu poti tu, un copilas sa schimbi aceste lucruri!
Copilul il privi pe barbat si ii zambi si aplecandu-se din nou, mai lua o stea de mare de jos si o arunca in apa spunand:
- Se pare, ca pentru aceasta am schimbat lucrurile deja.
Pentru o clipa barbatul ramasese mut, dar apoi intelegand ce a spus baietelul, si-a scos si el pantofii si sosetele si mergand pe plaja a inceput alaturi de baietel sa culeaga stele de mare  si sa le arunce in apa. Dupa cateva momente alte doua fete au venit si ele pe plaja sa ajute la operatiunea de salvare. Acum erau patru persoane care aruncau stele marine in apa. In scurt timp, dupa doar cateva minute, alte zeci, apoi sute si mii de persoane au coborat pe plaja aruncand inapoi in mare stelele si crustaceii care erau pe plaja. Astfel pe parcursul a catorva ore, toate animalele marine aruncate de valuri pe mal acum fusesera salvate.
Lumea pentru a putea fi schimbata ar fi suficient, chiar si un copil sa aiba curajul de a da startul faptelor bune.

Sursa: Pilde si povestiri, Editura Babel
Simona S.

Regional