Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Spune Stop Violentei In Cuplu

Spune stop violentei in cuplu

Un fenomen ignorat de multe femei este violenta domestica. Poate ca astazi nu as fi scris despre asta, daca nu as fi vazut cu ochii mei un caz. Desi societatea pretinde ca evolueaza, in aceasta privinta putem spune ca am ramas mult in urma si credem cu naivitate ca “bataia este rupta din rai”.
Este greu sa intervii intr-un caz de violenta in familie si asta pentru ca foarte multe femei nu constientizeaza ca este ceva in neregula. Sub pretextul iubirii fata de partener, femeile suporta o multime de orori, ba chiar s-au obisnuit cu ele si nu vor sa traiasca altfel. O sa exclud situatiile in care ai gresit la un anumit interval de timp si ai primit o palma, desi mi se pare la fel de grav. O sa ma refer doar la bataile crunte cu pumni si picioare, cu cureaua, semnele lasate pe corp, ochii invinetiti si buzele sangerande.
Ceea ce completeaza acest peisaj este poate chiar mai grav si ma refer acum la maltratarea psihologica. Sa traiesti in teroare, sa te intrebi cum sa faci sa nu gresesti, sa ai permanent teama ca poate va veni acasa indispus... asta nu este viata. Din nefericire insa o multime de femei trec permanent prin asta. Sunt atat de obisnuite cu acest stil de viata incat nu mai au curajul sa rupa relatia. Faptul ca poate sa se termine le sperie, se agata cu disperare de dragoste si de momentele frumoase petrecute impreuna. O clipa de afectiune este mai importanta decat toate loviturile suportate si tind sa ascunda in fata celorlalti tot ceea ce se intampla la ele in casa.
O multime de femei trec zilnic prin asta. Nu mai au incredere in ele, se simt dependente de parteneri, de momentele in care se tipa la ele si li se adreseaza injurii. Perceptia asupra realitatii se schimba, ajung sa creada ca sunt vinovate pentru reactia partenerilor de viata si sunt convinse ca isi merita soarta. O multime de femei suporta abuzurile sotilor pretextand ca o fac pentru copiii lor. Lucrurile stau insa cu totul altfel, deoarece tocmai aceste abuzuri ajung sa le distruga permanent psihicul si mai ales sa marcheze copiii pe viata. In fond nu fac decat sa distruga viitorul copiilor lor, sa ii priveze de o viata linistita, echilibrata.
Gandeste-te ca un copil are nevoie de un mediu linistit, in care sa simta dragostea, nu ura celor din jur. Daca va vedea batai, va fi un copil violent si are viitorul compromis. Decat o familie in care nu are liniste, mai bine o mama iubitoare si singura. Atunci cand primesti prima palma, gandeste-te la copilul tau si fii sigura ca o vei primi si pe a doua si astfel ii vei distruge lui viitorul. Violenta nu este normala, deci nu ai de ce sa o treci cu vederea.
Daca ti se intampla sa treci prin asta, este cazul sa pui piciorul in prag. Sunt centre care ajuta femeile abuzate, vei gasi in orice moment pe cineva care sa te sustina. Nu te agata de sentimentul pentru el, de casa in care ai muncit, de masina pe care ti-a oferit-o sau de faptul ca este tatal copilului tau. Acestea sunt doar piedici pe care ti le pui singura. Trezeste-te!
Iar voi, cei care sunteti spectatori la violentele din familiile prietenilor vostri, este cazul sa va implicati. Daca vom baga cu totii capul in nisip precum strutul, nu vom da niciodata inainte. 

Nicoleta Guzu

 

Regional