Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Spanacul Previne Cancerul

Spanacul previne cancerul

Este sezonul verdeturilor si totodata momentul mult asteptatei detoxifieri de primavara. In sfarsit putem spune ca mancam cu adevarat sanatos, pentru ca acum avem ocazia sa mancam verziturile de top: stevie, loboda, urzici, leurda, spanac. Mai uita de salatele spectaculoase din hipermarketuri si alege tulpinile mai mici si mai pricajite din piata. Este mult mai sanatos sa mananci o salata de tara decat una care arata frumos dar periculoasa prin efect.
Fa-ti un obicei din a gati primavaratec pentru ca te vei simti mult mai bine. Acestea vor curata organismul de toxine si desigur vor reusi sa iti aduca energia pierduta. Verdeturile contin vitamine, saruri minerale, uleiuri volatile, taninuri, adica exact ceea ce ne lipseste noua la sfarsitul sezonului rece.
Urzicile sunt cele care reusesc sa alunge oboseala din organism, acestea fiind foarte bogate in vitamine, proteine, minerale si aminoacizi. Daca ai anemie, poti face o cura de urzici fiindca acestea au continut ridicat de fier. Siliciul pe care il contin te va ajuta de asemenea sa nu ai probleme cu articulatiile si cu sistemul osos. Poate suna putin ciudat, dar urzicile reusesc foarte bine sa combata lipsa de pofta de mancare. Fireste ca acest lucru este posibil datorita fierului pe care il contin.
Sucul de urzici este foarte sanatos. Multi specialisti recomanda cura de 2-3 cani de suc de urzici pe zi in cazul diareei acute si de asemenea un macerat de urzici este foarte bun impotriva reumatismului.
Stevia este cea care reuseste sa tempereze senzatia de foame, regland cantitatea de zahar din sange. Este foarte indicata in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet sau predispuse la aceasta boala. Fie ca se consuma sub forma de suc sau gatita, stevia este ideala pentru curele de slabire, are un rol important in diminuarea poftei de dulciuri si regleaza fluiditatea sangvina.
Leurda este o planta cu gust de usturoi si se foloseste si ea pentru detoxifierea de primavara. Cu un bogat continut de magneziu, potasiu, calciu si fibre alimentare, leurda are un rol important in reglarea grasimilor din organism.
Spanacul este un aliment care reuseste sa te revitalizeze, scade colesterolul, regleaza tensiunea, are rol de laxativ si cicatrizeaza. Spanacul previne cancerul, dar este contraindicat in hepatita, inflamatii gastrice si reumatism.
Loboda este o planta foarte indicata primavara si se poate consuma in orice cantitate. Aceasta este diuretica, datatoare de energie, ideala in afectiuni ginecologice, hepatice, renale.
Daca nu-ti place unul din aceste animale, alege un altul, dar profita de primavara pentru a face o cura de detoxifiere. Sanatatea ta este cea mai importanta, sa nu uiti asta! 

Nicoleta Guzu

Regional