Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Siriul-o Destinatie De Vis

Siriul-o destinatie de vis

Am fost de curand la Siriu si m-a impresionat prin tot ceea ce intalneam la fiecare pas. Pe masura ce te apropii, un aer puternic te izbeste in piept si simti ca te identifici cu natura.
Barajul Siriu are o inaltime de 122 metri; se situeaza la jumatatea drumului intre Buzau si Brasov si este cu adevarat impunator. Construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului, barajul este din roca, steril si argila; lacul imens care se intinde pe o suprafata de peste 11 km constituie un punct de atractie.
O serie de viaducte ne atrag atentia; Giurca si Stanca Teherau sunt doua dintre cele care te intampina cu peisaje de exceptie. Lacul nu este la acelasi nivel, ceea ce a dat nastere la o multime de golfulete care iti incanta privirea pas cu pas.
Apa verde-albastra si razele soarelui, care se oglindesc jucause in ea, te fac parca sa plutesti si sa iti lasi acolo grijile. Te poti opri din periplul tau si poti privi in zare acolo unde optimismul parca iti este hranit vazand cu ochii.
Si daca tot nu ti-ai incarcat bateriile asa cum ti-ai dori, sa stii ca in Muntii Siriu te asteapta ceva ce nu merita ratat: Lacul Vulturilor si Lacul fara fund. La altitudinea de 1420 metri te poti bucura de aceste doua oaze de liniste.
Cine nu a fost macar o singura data la Siriu, pierde enorm; cei care obisnuiesc sa isi faca acolo vacantele stiu cu siguranta despre ce vorbesc. Exista ceva aparte, ceva pitoresc, atragator dar simultan cu un aer salbatic, care te face sa vrei sa revii.

In plus am avut de fiecare data impresia ca Siriul ma iubeste; este o senzatie unica si pentru asta ma voi intoarce acolo de cate ori voi avea ocazia.
Nicol

 

Regional