Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Sinuciderea, Curaj Sau Lasitate?

Sinuciderea, curaj sau lasitate?

 Pe zi ce trece creste tot mai mult numarul stirilor despre sinucigasi. Nu m-am uitat la o statistica si nici nu am nevoie de asta, pentru a simti ca ne indreptam spre un orizont sumbru. Tinere disperate ca au fost parasite, femei triste ca au fost inselate de catre sotii lor, barbati disperati din cauza datoriilor. Am observat ca sunt mai multe femei care se sinucid. Sa fie oare ele mai slabe? E adevarat ca sexul feminin e considerat sexul slab, dar chiar asa sa fie oare? Chiar sa nu aiba femeile puterea de a lupta cu viata si de a trece peste greutatile vietii? M-as indoi de asta. Dar atunci de ce femeile aleg sa isi curme viata? Isi pierd mai repede speranta si increderea? Dar de ce nu se gandesc mai bine la ce fac?
Sa nu credeti ca sunt indignata din cauza faptului ca nu se sinucid mai multi barbati. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar ma macina ca ei isi doresc mai mult sa traiasca decat femeile. Aflandu-se in situatii disperate, oamenii recurg la aceasta ultima modalitate de a-si gasi fericirea si linistea. Pentru un om a carui viata se compune din neajunsuri, dezamagiri si deziluzii, pentru o persoana care traieste in mizerie, sinuciderea vine ca o solutie salvatoare. Omul incearca sa invinga saracia si spera la mai bine, se lasa chiar umilit, dar cand paharul se umple isi ia viata cu mana lui. Pentru cel care alege aceasta cale, este singura modalitate de a scapa de suferinta.
Sinuciderea poate avea drept cauza un motiv altruist (unii se simt o povara si cred ca asa isi pot ajuta semenii) sau cum se intampla in majoritatea cazurilor, un mod de a termina cu nefericirea.
Multe din tentativele de sinucidere nu se sfarsesc cu un deces. Motivul este acela ca o parte dintre indivizi au un scop demonstrativ. Exista persoane care inghit un pumn de pastile cu un sfert de ora inainte sa stie ca cineva urmeaza sa ajunga acasa. La aceasta tentativa mai adauga si un bilet in care explica motivul pentru care vor sa-si ia viata, sperand ca in acest fel lucrurile se vor rezolva.
Concluzia e ca autorii tentativelor de sinucidere sunt niste oameni lasi, care se feresc sa lupte, care se tem sa nu fie invinsi. Mai rau e ca lasitatea asta a unora are consecinte tragice asupra altora. O fata se otraveste pentru ca o paraseste iubitul. De fapt nu il face sa sufere pe el, desi simte ca se razbuna. Isi condamna de fapt familia la suferinta.
Merita sa renunti la viata? Cu siguranta nu. Viata este cel mai nepretuit dar care i-a fost oferit omului. E normal sa aiba si momente bune si momente rele. Daca atunci cand ti se intampla un lucru bun, e firesc sa te bucuri, e normal ca atunci cand ti se intampla ceva rau, sa vrei sa fii suparat. Dar viata merge inainte. Lucrurile se vor rezolva de la sine, asa ca nu se justifica sa actionezi sub impulsul momentului. Viata merita traita, oricat am fi de suparati, nu trebuie sa abandonam lupta.

 Cosmina Vlad

Regional