Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Sfideaza Previziunile!

Sfideaza previziunile!

Am tot auzit in ultima vreme vorbindu-se despre sfarsitul lumii numai ca sunt variante diferite; ba este vorba despre un meteorit, ba avem de-a face cu un cutremur urias care dureaza trei zile si trei nopti intocmai unui basm ca numai acolo aparea cifra asta repetata ca simbol al unei naratiuni mai speciale, adica sf dupa parerea mea. Sa fim seriosi, stie cineva cand vine sfarsitul lumii? Cum putem oare sa stim ce se va intampla?

 Poate ca o sa devenim peste noapte mai buni si Dumnezeu se va indura de noi si ne va lasa in pace sa ne ducem linistiti viata mai departe. Si chiar daca ar fi sa vina sfarsitul lumii, de unde stie cineva exact ca se va intampla pe 21 decembrie 2012? Noi ce ar trebui sa facem in acest caz? Sa stam linistiti si relaxati sa asteptam sa fim rasi de pe fata pamantului sau sa ne agitam si sa ne rugam pe la biserica mai mult decat de obicei ca poate se va intampla ceva? Pare mai degraba un mod de a manipula masele decat o simpla previziune. Eu cred ca exista oameni care pot sa faca anumite previziuni insa nu pot sa fiu atat de sigura ca exista o previziune atat de precisa.

 Acum ar trebui sa intru in panica? Mai avem peste un an de trait, va dati seama? De ce sa mai muncim pana in ultima clipa cand am putea sa stam cu burtile la soare si sa ne relaxam in ultimele noastre momente? Sau hai sa trecem la furat ca si asa se termina lumea si nu ne mai traim viata prin inchisoare. De ce sa mai platim banca? Mai bine sa isi puna pofta in cui si banii aia sa ii fac praf intr-o discoteca. O sa ma dea in judecata? Ei si? Oricum la cat dureaza un proces, vine deja sfarsitul lumii si scap de datorie. Si pana la urma creditorii astia de ce sunt asa de tampiti si nu ma lasa in pace daca oricum nu le mai folosesc banii aia? De ce isi vede fiecare de mersul vietii lui? De ce n-am dat atentie nici atunci cand s-a zis ca va fi sfarsitul lumii in 2000? Cat de fraieri am fost sa nu credem, n-ati vazut ca s-a sfarsit lumea? Hai ca e tare amuzant, pe cuvant, astea sunt povesti de adormit copiii si voi va apucati sa le credeti? Sper ca nu.

Mie mi se pare ca cineva incearca sa ne manipuleze si sa ne abata cumva gandul si atentia de la ceea ce se intampla in jurul nostru. Cei de sus, dar nu Cel de Sus, incearca sa isi bata joc de noi; se cred si ei niste Dumnezei decidenti dar nu cred ca e lumea atat de fraiera incat sa cada in capcana. De ce ne mai vedem oare de viata noastra? Nu ar trebui sa fie o zapaceala generala si fiecare sa ii dea in cap celuilalt ? Cei destepti nu cred, numai cei slabi se lasa influentati si se apuca sa ia decizii si sa faca tampenii doar pentru a-si trai ultimele zile la maxim. Daca tot incearca sa ne manipuleze e bine ca macar o mare parte dintre noi ne dam seama de asta si nu vrem sa ii lasam. E bine ca exista atatia oameni destepti care aleg sa isi vada de viata lor si sa lupte in continuare sa traiasca. Daca am da atentie acestor chestii, am ajunge sa pierdem tot ceea ce avem si cineva s-ar bucura foarte tare. Daca vine sfarsitul lumii si inoculezi asta unei mase de oameni, te poti astepta sa nu mai ceara locuri de munca sau taxe mai mici sau mai stiu eu ce; nu va mai tine nimeni cont de chestiile astea pentru ca fiecare va fi cu mintea in alta parte incercand sa isi aranjeze treburile si sa traiasca intens. Fiecare va face ceea ce ii trece prin cap, va fi un mare haos si cei puternici vor putea profita din plin de cei slabi.

Se spun multe; evident insa ca ne intoarcem la stilul nostru de viata obisnuit. Muncim sa strangem bani sa facem ceea ce ne dorim in timp ce vremea trece si viata se scurge ca nisipul din clepsidra. 21 decembrie 2012 va veni, dar cred  ca va si trece in acelasi ritm. Vom trai si vom confirma!

 

Nicol

 

 

 

Regional