Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Scrisul, Exercitiu De Suflet

Scrisul, exercitiu de suflet

Ma gandeam ca nu mai am niciun subiect despre care sa scriu sau cel putin nu-mi vine unul in minte. Oare ce ar iesi daca improvizez? Cand citesti un articol vrei sa extragi o idee, sa ti-o insusesti sau sa nu fii de accord cu ea. Poti invata dintr-un articol lucruri utile sau te poti delecta cu cateva randuri haioase. Un articol fara subiect e sortit uitarii, un articol despre nimic e ca un balon de sapun. Te incanta pe moment  apoi dispare. In zilele aglomerate de la job cand ai un moment de respiro un text usor si revigorant pe care il gusti repede parca iti mai incarca un pic bateriile.
Intereseaza pe cineva aberatiile incalcite ale unui bloger sau preferam un banc sau poate niste citate celebre sau niste ziceri adanci si spirituale? Cred ca toate pe rand au loc in spatiul gandurilor noastre. E ca un fel de hrana a spiritului de care suntem din ce in ce mai insetati. E important ce zicea nu stiu ce poet? E important ce credea nu stiu ce filozof? Poate ca da, poate ca nu, dar in momentul in care noi citim acele cuvinte ne transmite ceva. O informatie care ne ajuta sa trecem mai bine de ziua respectiva, un cuvant care ne ajuta sa zambim, o maxima care ne indeamna sa o dam mai departe.
Daca e prea obositor sa citim putem scrie chiar noi cateva randuri, ca un fel de refulare de energie. Ne stimuleaza creativitatea si ne curata un pic spiritual. Punandu-ne gandurile pe hartie avem ocazia sa descoperim lucruri noi despre noi . In scris apar diverse lacune ale sufletului, bube ascunse de care nu eram constienti sau din contra pot iesi la iveala creatii uimitoare, idei inovatoare. E un exercitiu de suflet foarte interesant. O sa ramanem si noi uimiti de ce suntem in stare sa scriem.
Nu trebuie sa trimitem nimanui daca nu vrem dar e bine sa pastram ce am scris si mai tarziu sa revenim peste acele randuri, sa vedem cum ne-am schimbat si cum am evoluat.    

Cristina Gherman

Regional