Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Scrisoare Pentru O Fetita Cu Pantofi Aurii

Scrisoare pentru o fetita cu pantofi aurii

De multa vreme te cunosc, Valentina. Nu implinisei nici macar trei anisori. Bunica ta venea cu tine de manuta in fiecare duminica la biserica. Ani la rand ai venit asa, insotita de bunica ta, ani de-a randul stateai asa de cumintica la slujba, ascunsa sub strana de rusine si toata lumea te intreba cati ani ai, de erai asa de cumintica. Ochisorii tai albastri erau asa de curati si senini ca cerul fara nori. Zambetul tau era nevinovat si priveai mai mult in pamant, atat frumusete pe chipul tau bland, angelic. Erai ca o floare, un crin curat. Cand ajungeai in fata icoanelor unde te inchinai parca auzeam falfait de aripi de inger in preajma ta...Imi era foarte draga si mi-as fi dorit sa ramai mereu asa!
Intr-o zi insa, bunica a venit iar la biserica ,dar cu o alta fetita. E adevarat semana destul de mult cu tine dar nu erai tu.  Nu era fata mea draga, ochisorii ei erau albastri ca si ai tai dar aveau privirea schimbata. Nu era fetita aceea smerita si cuminte ca un crin curat. Ingerii nu mai zburau deasupra ei atunci cand se inchina. Aceasta noua fetita avea o privire foarte imprastiata, se uita fara pic de sfiala peste tot, fara sa stie ce cauta sau pe cine. Slujba in biserica era ca un zgomot pentru ea si se plictisise. Iesea mereu din biserica fara vreun motiv anume. Nu mai avea nici rabdare, nici atentie, toate erau haotice ca si comportamentul ei. Isi facea cruce fara evlavie, mai mult ca sa scape numai pt ca o privea intens bunica. Ti-am spus intr-adevar semana mult cu tine, dar sigur nu erai tu. Eram derutata nu stiam ce sa mai cred. Dar abia cand am dat cu ochii de pantofii fetei am inceput sa inteleg. Nu cred ca avea noua ani impliniti, dar aceasta fetita era incaltata cu o pereche de pantofi aurii cu toc inalt. Aveau un varf lung si ascutit, extrem de nepotriviti pentru varsta ei. Atunci am inteles totul. Am inteles atunci ce se intamplase de fapt cu fetita mea cea draga. Am plans in sufletul meu. Am plans mult pentru ca am realizat ca in acea clipa in care tu ti-ai ales din vitrina magazinului acea pereche de pantofi aurii, in acel moment copilaria ta a murit. Am plans pentru ca un suflet de crin se ofilise. Inca o floare curata si frumoasa se scuturase, cea mai frumoasa floare chiar: floarea copilariei. Am plans pentru ca nevinovatia din fetita mea draga cu ochi ceresti murise. Murise copilaria ei. Mi-as fi dorit atat de mult ca acest lucru sa nu se intample niciodata si cu toate aceastea...s-a intamplat, ia eu eram neputincioasa. Atunci mi-am zis in sinea mea: O, lume rea, desarta si amagitoare, care cauti si ucizi nevinovatia din sufletul curat al copiilor!
O, lume vicleana care inseli copii cu frumusetile tale trecatoare! O, lume haina si hapsana care nu te mai saturi de cate copilarii minunate si curate ofilesti si nimicesti!
Draga mea fetita, Valentina, de suparat, sa stii ca nu m-am suparat pe tine. Mi-as dori insa sa intelegi un singur lucru. Nimic din lumea asta nu este mai de pret decat floare copilariei si al puritatii ei. Nu te grabi sa scapi de ea scuturand-o singura, oricum se va scutura de la sine...
Si totusi...mi-e asa de dor de fata mea draga cu ochii ca cerul senin si cu sufletul de crin. Si sper din tot sufletul ca fata mea cea draga intr-o zi va reinvia!

Adaptata dupa : Suflet de Crin, Editura Sophia

Regional