Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Scoli Si Licee

Scoli si licee

COLEGIUL AGRICOL DR. C-TIN ANGELESCU
Colegiul Agricol "Dr. Constantin Angelescu" asigura pregatire in domeniul "Agricultura", „Comert”,  "Resurse naturale si protectia mediului" si „Tehnic” la standarde europene.
Scoala dispune de  31 sali de clasa si cabinet, 3 laboratoare de informatica, 7 ateliere de instruire practica, 7 autovehicule pentru instruire practica,  2 remorci de marfa,  2 remorci de transport,  ferma didactica cu 50 ha,  internat si cantina.
Colectivul didactic este format din 70 persoane din care  37 profesori, 20 ingineri şi 13 maiştrii instructori.
Adresa: str. Crizantemelor nr. 17, COD 120203, Judetul Buzau
Telefon:   0238/71.75.19
Fax: 0238 717 519
Adresa web: http://www.angelescu.ro/

COLEGIUL ECONOMIC

Colegiul Economic Buzau ofera elevilor accesul in mod egal la educatie si instructie in vederea atingerii performantei individuale si colective prin formarea de cetateni activi, toleranti si responsabili.
Scoala dispune de bibliotecia, sala de sport cu materiale si echipament sportive, laboratoare cu material didactic pe arii curricular, laboratoare de tehnica servirii si turism cu echipament modern, mobilier scolar modern.
Specializarile liceului sunt : tehnician in activitati de comert, tehnician in activitati economice, tehnician in administratie,  tehnician in turism,  tehnician in gastronomie.
Adresa: str. T. Vladimirescu nr. 15 Judetul  Buzau
Telefon: 0238-724 247
Fax: 0238/721197
E-mail: colegiuleconomic@buzau.rdsnet.ro

COLEGIUL NATIONAL B. P. HASDEU
Colegiul National “B.P.Hasdeu” este institutia de invatamant reprezentativa a Buzăului cu profil real, umanist, specializarile fiind Matematica-Informatica predare in limbile romana si engleza (bilingv), Stiinte ale Naturii, Stiinte Sociale, si Filologie cu predare in limbile romana si engleza.
Colegiul este dotat cu 35 sali de clasa, laboratoare de fizica, chimie, biologie, informatica si sala de sport.
Adresa: B-dul Garii nr. 5 Judetul  Buzau
Telefon:   0238/41.24.21, 0238-720 011, 0238-720 014, 0238-720 884
Fax: 0238-717 421, 0238-720 884
Adresa web: http://www.hasdeu.bz.edu.ro
E-mail: hasdeu@hasdeu.bz.edu.ro     secretariathasdeu@yahoo.com

COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU

Colegiul functioneaza pe baza a doua profiluri
Profil uman: 2 clase filologie -60 locuri, 2 clase stiinte sociale -60 locuri, o clasa filologie bingv limba engleza, o clasa filologie bilingv limba franceza
Profil real: 2 clase matematica-informatica -60 locuri, 2 clase stiintele naturii -60 locuri, o clasa matematica -informatica bilingv limba franceza -30 locuri
Adresa: str. Independentei nr. 22, Cod 120204 Judetul Buzau
Telefon:  0238/72.02.78
Fax: 0 238 716 452
Adresa web: http://www.eminescubuzau.ro/
E-mail: dan_dudas@eminescubuzau.ro    director@eminescubuzau.ro

COLEGIUL TEHNIC

Colegiul Tehnic dispune de sali de clasa, laboratoare si ateliere care pot asigura o instruire temeinica in domeniile: informatic, mecanic, electric, auto, telecomunicatii, operatori PC si operatori geam.
O parte din profilurile colegiului sunt: Servicii, Tehnic, Matematica-Informatica, Resurse, Lucrator in mecanica de motoare, Lucrator in mecanica structuri, Lucrator in electromecanica, Lucrator in electronica si automatizari, Lucrator in electronica si automatizari, Lucrator instalator pt constructii, Lucrator in tamplarie, Lucrator in industria sticlei, Lucrator in alimentative, Lucrator in lacatuserie,mecanica structure, Lucrator in mecanica fina, Electromecanic utilaj si instalatii comerciale si frigorifice, Brutar,patiser,preparator produse alimentare, Sudor.
Adresa: str. Aleea Industriei nr. 5, Judetul Buzau
Telefon:   0238/723.982
Adresa web: http://colegiultehnicbz.licee.edu.ro/
E-mail: colegiultehnic@yahoo.com

GRUPUL SCOLAR COSTIN NENITESCU

Scoala dispune de 22 sali de clasa, 5 laboratoare, 2 laboratoare informatica, 7 ateliere pentru instruire practica, 1 sala de sport modernizata, 1 biblioteca cu 11000 volume, 1 cantina cu 300 locuri, 1 internat cu 150 locuri, 1 sala de lectura, 1 cabinet medicina  generala, 1 cabinet stomatologic, 1 depozit de alimente, 1 depozit de material si 1 punct termic cu centrala proprie pe gaze.
Adresa: str. Transilvaniei nr. 133 Judetul Buzau
Telefon:   0238/725.206
Fax: 0238725206
Adresa web: http://www.grupscolarcostinnenitescu.sos-ismb.ro/index.html
E-mail: costinnenitescubz@yahoo.com

GRUPUL SCOLAR DE ARTE SI MESERII
Grupul Scolar de Arte si Meserii din Buzau se afla pe linia obiectivului principal al reformei invatamantului profesional si tehnic din Romania prin  asigurarea sanselor de dezvoltare profesionala a fiecarui elev pentru a dobândiri  calificari pentru care exista oportunitati de ocupare in meserii sau ocupatii oferite pe piaţa muncii.
Grupul scolar include urmatoarele domeniile: servicii (economic, administrativ, alimentatie publica, frizerie-coafura), industrie alimentara si industrie usoara la nivel de liceu curs de zi si seral si Scoala Postliceala.
Adresa: STR. BAZALT nr. 15bis Judetul Buzau
Telefon: 0238-719 223
Fax: 0238719224
Adresa web: http://gsmsbz.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=3
E-mail: contact@gsmsbz.ro

GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL DE TRANSPORTURI CAI FERATE
Grupul Scolat Indusctrial de Transporturi Cai Ferate detine forta de munca angajata in unitatile C.F.R. din judetul Buzau, dar si din judetele Vrancea si Bacau, pentru care se scolarizeaza un numar foarte mare de elevi.
Specialitatile unitatii sunt: matematica – informatica, tehnician operator tehnica de calcul,  tehnician operator procesare text / imagine, tehnician in automatizari, tehnician in instalatii electrice, tehnician mecatronist, tehnician desenator pentru constructii si instalatii, si un profil auto (atat in scoala de arte si meserii cat si in liceu)
Adresa: str. Horticolei nr. 50, Judetul Buzau
Telefon:   0238/71.06.50
Fax: 0238-71.06.50
Adresa web: http://liceulcfrbuzau.licee.edu.ro/
E-mail: liceul_cfr_buzau@yahoo.com

GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL GRIGORE C. MOISIL
Patronul spiritual al liceului a fost academicianul Grigore C. Moisil (10 ianuarie 1906 - 21 mai 1973), un  stralucit reprezentant al intelectualitatii romanesti de la mijlocul veacului al XX-lea, mare om de cultura, profesor universitar celebru, pedagog iscusit, spirit de o mare finite si matematician de talie mondiala.
Principalele profiluri sunt: matematica-informatica si technician in telecomunicatii
Adresa: Cartier Brosteni, str. Iazul Morilor nr. 8, Judetul  Buzau
Telefon:   0238/714.472
Fax: 0238/720901
Adresa web: http://grigorecmoisilbz.licee.edu.ro/
E-mail: liceulmoisilbz@yahoo.com

GRUPUL SCOLAR TEHNOLOGIC DIMITRIE FILIPESCU

Grupul Scolar Tehnologic “Dimitrie Filipescu”, certificat Scoala Europeana de catre MECTS, asigura conditii optime de instructie si educatie pentru toti elevii care doresc sa invete la aceasta institutie.
Scoala pregateste specialisti pentru Filiera Tehnologica, Profil (calificarile: tehnician mecatronist, tehnician proiectant. CAD, tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii, tehnician prelucrari mecanice) si Profil Resurse naturale si protectia mediului (calificarile: tehnician analize produse alimentare si tehnician ecolog si protectia calitatii mediului).
Adresa: str. D. Filipescu nr. 6, Judetul Buzau
Telefon:   0238/723.727
Fax: 0238-723 728
E-mail: dimitriefilipescu@yahoo.com
Adresa web: http://www.dimitriefilipescu.110mb.com

LICEUL CU PROGRAM SPORTIV
Din mai 2005, liceul poarta numele atletei Iolanda Balas Sőter, are ciclu primar, gimnazial si liceal complet. Stabilirea celor doua filiere: vocatională (profil sportiv)  si teoretica (profil uman  si real) ofera posibilitatea intrarii in spiritul competitiei cat  si in spiritul cooperarii intelectuale.
Liceul dispune de: 42 sali de clasa, 7 cabinete si laboratoare: biologie, fizica, chimie, informatica, psihopedagogie, 4 sali de sport: atletism, tenis de masa, handbal, forta,  teren de handbal bituminat,  internat, cantina si biblioteca.
Adresa: Cartier Micro 14, AL. ŞCOLILOR nr. 1, Judetul Buzau
Telefon:   0238/42.28.24
Fax:  0238-718934
Adresa web: http://www.liceulsportiv.rdsbz.ro/web/istoric.html
E-mail:  liceul_sportivbz@yahoo.com

LICEUL DE ARTA MARGARETA STERIAN
Liceul de Arta „Margareta Sterian” valorifica cu demnitate si constiinta profesionala traditiile bogate, aflandu-se pe un drum ascendent in elita invatamantului buzoian. Atat pentru cadrele didactice, elevii precum si pentru toti cei implicati in aceasta scoala, fiecare clipa de prezent devine trecut si implicit, istorie, iar istoria ne judeca pe fiecare si ne situeaza acolo unde ne este locul.
Profiluri liceului sunt: muzica, teatru, arhitectura si arta plastic.
Adresa: str. Bucegi nr. 6, cod 120208, Judetul  Buzau
Telefon:   0238/72.00.12
Fax: 0238/722418
Adresa web: http://liceuldeartabuzau.ro/
E-mail: liceuldeartabuzau@yahoo.com

LICEUL MILITAR NEAGOIE BASARAB
Liceul functioneaza pe baza aprobarii Ministerului Educatiei si Cercetarii pe filiera vocationala, profilul militar, specializarea "Stiinte sociale". Admiterea la  liceu se face pe baza criteriilor stabilite prin ordine ale ministrului Administratiei si Internelor si a metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Prin activitatile instructiv-educative si cele specifice, in perioada scolarizarii liceale se pune accentul pe formarea culturii generale, a unor aptitudini si atitudini specifice, absolute necesare viitorului personal care va lucra in politie, jandarmerie, unitati de pompieri, politie de frontiera, arhivistica etc.
Pe perioada scolarizarii, elevilor li se ofera gratuit cazare, hrana, echipament, materiale de intretinere, unele rechizite scolare, asistenta medicala si altele. In decursul anilor, mediile minime de admitere la liceu in mod frecvent s-au situat peste 8,70.
Liceul dispune de 25 sali de clasa, 7 cabinete si laboratoare, 24 dormitoare, un cabinet medical si unul stomatologic, farmacie, infirmerie, sala de tratament. La cestea se mai adauga un club, o biblioteca, o cantina cu 500 de locuri, terenuri de sport in aer liber si o moderna sala de sport aflata in constructie.
Adresa: STR. FILIPESCU D. nr. 4, Cod 120224, Judetul Buzau
Telefon: 038-720392
Fax : 0238/722.359

LICEUL PEDAGOGIC SPIRU HARET
Activitate din Liceului Pedagogic va fi organizata astfel incat sa se creeze in cadrul sau  un mediu educational profesionist, la standarde instructionale si morale inalte.
Invatamant liceal cuprinde:
Filiera vocationala
Profil pedagogic
Specializarea invatatori-educatoare: 2 clase = 58 elevi
Filiera teoretica
Profil uman
Specializarea filologie: 2 clase = 58 elevi
Specializarea stiinte sociale: 1 clasă  = 28 elevi
Profil real
Specializarea matematica - informatica: 1 clasă  = 28 elevi
Adresa: str. Spiru Haret nr. 6, Judetul Buzau
Telefon:   0238/724.273
Fax: 0238 724286
Adresa web: http://pedagogicbuzau.ro/
E-mail: scoala.normala@pedagogicbuzau.ro

LICEUL PENTRU DEFICIENTI DE VEDERE

Scoala este o unitate de invatamant preuniversitar special, care educa si instruieste copiii de la 3 la 20 de ani, cu deficiente de vedere grave, severe, profunde sau associate.
Liceul prezinta 2 laboratoare de informatica cu urmatoarea dotare cu 25 de calculatoare. Acoperirea wireless este situata la 80%, urmand ca pe viitor procentul respectiv sa creasca.
Servicii oferite: servicii educationale; diverse terapii specifice; programe de interventie individualizata; consiliere, orientare scolara si profesionala; forme specializate de integrare sociala; supraveghere si managementul timpului liber; profilaxie si terapie curativa medicala generala, oftalmologica si stomatologica; acces permanent la computere si internet in toate clasele si cabinetele scolii, asigurarea de softuri specifice;  acces la spatii si aparatura destinate practicarii diverselor sporturi si pregatire fizica generala.
Adresa: str. Horticolei nr. 54, Judetul Buzau
Telefon:   0238-725 546
Fax: 0238 725 546
Adresa web: http://lpdvbz.xhost.ro/index.html
E-mail: lpdv_bz@yahoo.com

LICEUL TEORETIC ALEXANDRU MARGHILOMAN
Scoala asigura un climat de siguranta fizica si psihologica favorabil dezvoltarii personalitatii ca intreg. Aceasta are ca scop promovarea dezvolatrii calitatilor si aptitudinilor fiecarui elev pentru a fi capabil sa-si aleaga viitorul cel mai potrivit si sa se adapteze unei societati dinamice.
Liceului teoretic Alexandru Marghiloman cuprinde patru clase matematica-informatica, o clasa biologie-chimie si o clasa filologie.
Adresa: Str. Cartier. Dorobanti 2, cod 120114, Judetul Buzau,
Telefon:   0238/71.49.02
Fax: 0238714902
Adresa web: http://marghiloman.ro/?page_id=24

SCOALA CU CLASELE I-VIII CAPITAN AVIATOR M. T BADULESCU
Scoala cu clasele I-VIII “Capitan aviator Mircea T. Badulescu” , Nr. 1, Buzau a cunoscut un drum sinuos dar sigur in ce priveste decizia de a sluji invatamantului. Scoala  s-a remarcat ca o scoală de elita in randul unitatilor de invatamant buzoiene.
Adresa: BD. BĂLCESCU NICOLAE nr. 28, Cod 120252, Judetul  Buzau
 Telefon:   0238/710.693
Adresa web: http://www.scoala1buzau.ro/
E-mail: scoala1buzau@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII EPISCOP DIONISIE ROMANO
In aprilie 2002 cand scoala a implinit 170 de ani de la infiintare i s-a atribuit numele parintelui invatamantului buzoian: Scoala cu cls. I-VIII “Episcop Dionisie Romano” Buzau
Scoala dispune de 14 sali de clasa; 2 laboratoare de informatica cu conexiune la internet dotate cu 50 de calculatoare; atelier de lectura si scriere cu un spatiu modern, dotat cu aparatura moderna; o sala de sport şi cu o baza materiala corespunzatoare; biblioteca cu 11200 de volume; clasele I-IV dispun de cate o mini biblioteca, cuprinzand carti, atlase, caiete speciale, culegeri, harti, planse – materiale necesare bunei desfasurari a fiecarei lectii; cabinet medical; retea de alimentare cu apa si retea termica.
Adresa: STR. BISTRIŢEI nr. 31, Cod 120212, Judetul Buzau
Telefon:   0238/713.967
Fax:  0238.713.967
Adresa web: http://www.scoala5buzau.com/
E-mail: sc5buzau@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII  Nr. 16 ION CREANGA
Scoala „Ion Creanga” Buzau este o institutie de invatamant ce cuprinde nivel de invatamant prescolar, primar si secundar inferior. La aceasta scoala isi desfasoara activitatea un numar de 36 cadre didactice, 5 cadre didactic auxiliar si 10.5 personal nedidactic (ingrijitori, paznici).
Unitatea este dotata cu 2 laboratoare informatica, laborator fizica, laborator chimie, cabinet limba romana, cabinet religie, laborator biologie, cabinet educatie tehnologica, biblioteca, sala sport. In incinta scolii exista si cabinet medical si cabinet stomatologic.
Adresa: Cartier Micro V, Strada VICTORIEI, NR. 58, Cod 1067146, Judetul Buzau
Telefon:   0238/446.899
Fax: 0238446899
E-mail: carmensultanescu@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII MIHAIL KOGALNICEANU

Scoala “Mihail Kogălniceanu” practica un invatamant de calitate si eficienta, bazat pe participare si egalitate deplina, ce raspunde nevoilor diferite de invatare ale elevilor si diversitatii naturii umane.
Resursele materiale ale unitatii scolare sunt: 9 sali de clasa, 3 laboratoare si cabinet, 1 cabinet de informatica, biblioteca, cabinet medical si 2 spatii sanitare.
Adresa: TRANSILVANIEI nr. 313, Cod 22467911, Judetul  Buzau
Telefon:   0238/725.789
Fax: 0338/401237
E-mail: school14buzau@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.10
Adresa: Str. Stupariei, Nr. 1, Judetul Buzau
Telefon:   0238/720.019

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.11

Numarul de elevi care urmeaza cursurile scolii este de 2116 elevi  dintre care 966 la invatamantul primar si 1150 la clasele V-VIII. Scoala functioneaza cu un numar de 120 de cadre didactice calificate (78 profesori, 26 invatatori, 6 institutori), in doua localuri.
Scoala dispune de 42 sali de clasa, 3 laboratoare, 3 ateliere, o sala de sport si doua terenuri aferente, un cabinet de informatica dotat cu 14 calculatoare performante conectate la INTERNET.
Adresa: Str. Chiristigii, Nr. 5, Judetul Buzau
Telefon:   0238/721.676
Fax: 0238.722568
e-mail : scoala11bz@yahoo.com
Adresa web: http://sites.google.com/site/scoala11buzau/   

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.12
Scoala Nr 12 Buzau este destul de tanara si viguroasa chiar daca are 30 de ani de existenta. Aceasta tinerete isi are izvorul in valorificarea zestrei lasate de multe generatiii, de miile de absolventi. Ani de-a randul elevii scolii s-au situat intre finalisti la etapele judetene, nationale si internationale ale concursurilor si competitiilor scolare.
Scoala dispune de o importanta si valoroasa baza materiala formata din 25 de sali de clasa, dotate aproape toate  cu mobilier nou; 3 laboratoare  de informatica, din care unul este legat in retea in cadrul programului SEI; un laborator de chimie; un laborator biologie ; o sala de sport; o sala de recuperare psiho-motorie, un cabinet multimedia pentru derularea programelor si proiectelor extracurriculare; o biblioteca cu peste 5000 de volume; un cabinet medical, un cabinet stomatologie si un cabinet de consultatii psihologice.
Adresa: AL. ŞCOLILOR nr. 1, Judetul Buzau
Telefon:   0238/725.288
Adresa web: http://web20scoala12.wordpress.com/category/2-despre-noi/

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 15 GEORGE EMIL PALADE
Scoala este integrate in cele doua programe de actiune comunitara in domeniul educatiei:"Socrates" componenta "Comenius 1" care isi propun: sa promoveze cooperarea si mobilitatea in domeniul educatiei, sa stimuleze schimburile de profesori si elevi intre institutiile de invatamant, sa incurajeze invatamantul la distanta si sa incurajeze utilizarea de catre profesori si elevi a noilor tehnologii informationale si de comunicare.   
Adresa: Haret Spiru, Nr. 8, cod 120241, Judetul Buzau
Telefon:  0238.724273
Fax: 0238.724286
Adresa web: http://gepaladebz.scoli.edu.ro/istoric.htm
E-mail:  gepaladebuzau@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.2
Oras:   Buzau
Judet:   Buzau
Telefon:   0238/713.105

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.6

Scoala cu cls. I-VIII Nr. 6 Buzau sustine o educatie orientata spre valori democratice si umaniste, care ofera sansa fiecarui elev si cadru didactic de a atinge propria excelenta, intr-un mediu stimulativ, pentru a deveni un cetatean european activ, intr-o societate a cunoasterii, competitiva si dinamica.

Adresa: Victoriei, Nr. 73, Judetul Buzau
Telefon:   0238-726 460
Fax: 0238/726460
Adresa web: http://www.freewebs.com/scoala6buzau/
E-mail: scoala6buzau@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.7
Cursurile scolii se desfasoara in salile de clasa, dar si in laboratoare si cabinete: informatica-1 retea, AeL-1 retea, fizic- trusa calorimetrie, trusa optica, circuite electrice, ampermetru, voltmetru, sursa de tensiune, trusa magneti, chimie- ustensile de laborator, aparatura de laborator, reactivi, indicatori, biologie- planse, mulaje, microscoape, atlase, plante naturale, gastronomie si ed. tehnologica- planse, machete, calculatoare.
Adresa: Dorobanti I, Strada Aleea Scolii nr.1, Cod 120177, Judetul Buzau
Telefon:   0238/715.426
 Fax: 0238723951
E - mail: sc7bz@yahoo.com

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR.8

Adresa: Buzoianu Ion,col., Nr. 109, Judetul Buzau
Telefon:   0238/725.859
Fax:  0238724859
E-mail: scoala8_bz@yahoo.com

SCOALA POPULARA DE ARTA

Adresa: Bd Balcescu Nicolae, Nr. 50, Cod 120246, Judetul Buzau
Telefon: (238)710630
Fax: (238)710630

SCOALA SPECIALA NR 1
Adresa: Marghiloman, Nr. 30, Judetul Buzau

SCOALA SPECIALA NR 2

Adresa: Str. Horticolei, Nr. 52, Cod 120081, Judetul Buzau
Telefon:   0238/725.706

Seminarul teologic "CHESARIE EPISCOPUL"
Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Buzau este unul dintre cele mai vechi si renumite din tara, a luat fiinta in anul 1836, prin grija Preasfintitului Episcop Chesarie, desfasurandu-si activitatea in casele domnesti din incinta Episcopiei (Palatul Episcopal).
Adresa: Aleea Episcopiei, Nr.1, Cod 120050, Judetul Buzau
Telefon: 0238/710065
Fax: 0238/710065
Adresa web: http://www.seminarulteologicbuzau.ro/
E-mail:  semchesariebz@yahoo.com      seminarulbuzau@yahoo.com

Regional