Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Sarata-Monteoru

Sarata-Monteoru

Sarata-Monteoru este o statiune balneoclimaterica, situata la aproape 20 km de Buzau, in partea sudica. A fost deschisa oficial in anul 1895 de catre Constantinescu Monteoru, proprietarul minei de petrol de atunci. Un medic francez l-a sfatuit sa deschida un stabiliment balnear si astfel s-au construit hoteluri, cazino, strand si locuri pentru tratament.
Pentru ca se apropie sezonul preferat al multora dintre noi, am ales sa va vorbim putin despre beneficiile acestei statiuni. Amplasata intr-o zona colinara, la o altitudine de 86 m, statiunea este ferita de vanturi, iar clima uscata are influenta pozitiva asupra psihicului. Este un loc ideal pentru persoanele stresate, care locuiesc intr-un oras aglomerat; o vacanta la Sarata-Monteoru va reusi sa revigoreze organismul, sa restabileasca un echilibru, sa rezolve probleme de insomnii si anxietate.
Izvoarele cu apa minerala sarate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice constituie un important factor terapeutic, asa cum si namolul are o influenta pozitiva. Acesta din urma este format din argila, apa sarata si zacamant de titei si un tratament pe baza de namol poate ajuta in cazul unor afectiuni ca: reumatism cronic si degenerativ, lombosciatica, dureri musculare rebele, sechele dupa fracturi, luxatii, sinuzita si rinita cronica etc Cardiacii au insa contraindicatie in cazul acestui tratament, la fel si suferinzii de hipertensiune arteriala. Oboseala cronica iarasi poate constitui o problema, de aceea se recomanda evitarea tratamentului pe baza de namol. Iar daca obisnuiesti sa consumi alcool, te sfatuim sa faci o exceptie pentru ca un eventual consum constituie o alta contraindicatie.
In concluzie, ar fi bine sa iti faci planuri pentru o vacanta in statiunea Sarata-Monteoru. Odata ajuns acolo, o sa vezi lucrurile altfel, te vei simti mai odihnit, mai relaxat, mai inspirat si cu siguranta mult mai sanatos. 

Regional