Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Ruinele Castelului Marghiloman

Ruinele Castelului Marghiloman

Castelul Marghiloman a fost construit incepand cu anul 1882 de catre Iancu Marghiloman, lucrarile intinzandu-se pe durata a cinci ani . Dupa ce acesta a incetat din viata, fiul sau Alexandru Marghiloman a ales sa il modernizeze, apeland la serviciile unui arhitect de origine franceza pe nume PaulGottreau. Acesta era deja cunoscut pentru proiectarea Casei de Economii si Consemnatiuni si a cladirii Fundatiei Universitare Carol I din Bucuresti.
Palatul Marghiloman devine astfel o cladire masiva, cu arhitectura in stil frantuzesc. In 1897 este inaugurata Vila Albatros, situata intr-un parc imens cu helesteu si avand alaturi dependinte ca vila pentru personal, pentru musafiri, case pentru gradinari si portari, grajduri pentru caii de curse. Pe vremea aceea caii de curse de la Conacul Marghiloman erau celebri si au castigat 27 derby-uri.
Palatul Marghiloman avea 31 de camere si era deosebit de luxos. Pe jos parchet, multa matase pe pereti si un aer special pe care nu oricine avea privilegiul sa il respire.
Dupa decesul lui Alexandru Marghiloman, Castelul Marghiloman a intrat in continua degradare fiind astfel o adevarata ruina. Se zvoneste ca proprietarul terenului, C. Musceleanu, ar fi blestemat sa se aleaga praful de orice se construieste pe acest loc si asta pentru ca terenul respectiv a fost pierdut la carti in favoarea lui Iancu Marghiloman.
Ruinele castelului sunt inca atragatoare tocmai prin istoria acestuia.


Regional