Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Rapeste-ma, Caci Vreau

Rapeste-ma, caci vreau

Zilnic ne intalnim cu aceeasi oameni, facem aceleasi lucruri, mergem in aceleasi locuri, ne ocupam timpul cu aceleasi proiecte... Monotonia face parte din viata noastra si uneori uitam ca trebuie sa iesim din cotidian, sa incercam ceva nou, sa indraznim.
Cei din jur isi vad de existenta lor, isi fac zilnic circuitul ca niste roboti mandri ca a mai trecut o zi din viata lor si au fost poate la inaltime. Daca nu, ajung acasa si viseaza ca a doua zi vor fi mai buni.
Aspiratiile nu isi mai fac loc, planurile se schimba dupa cum ne dicteaza altii. Indraznesti sa iti ocupi un moment cu un vis frumos, dar te intrerupi la jumatate pentru ca o grija cotidiana a intrat cu bocancii in mintea ta si cere atentie maxima. Seara inainte de culcare, incerci parca sa iti imaginezi cum ai vrea tu sa spargi monotonia, dar sfarsesti prin a adormi. Te trezesti dimineata si te intrebi oare cum era visul de seara, dar degeaba. Telefonul incepe sa sune, ceasul parca e dat pe rapid, iar uiti ce ai vrea cu adevarat sa faci pentru a-ti schimba viata.

Stop! Azi am chef sa opresc timpul in loc si sa las grijile la usa. Ba chiar o sa le acopar cu presul acela murdar pentru a fi impiedicate de praf sa iasa repede la iveala. Azi vreau sa ma dau bolnava, sa dispar putin din peisaj, sa ma privesc din afara si sa raspund la intrebarea: “ce nu e in regula in tabloul asta?”. Unde m-am pierdut pe drum si unde am uitat ca traiesc? Respir in virtutea inertiei, merg, vorbesc, lucrez, dar nu sunt eu. Cine este persoana care face toate astea si imi traieste de fapt viata? Asta este oare viata mea? Si daca da, de ce? Eu nu sunt asa si nu imi doresc sa fiu asa. Cand am incetat oare sa lupt sa fiu cea care vreau sa fiu?
Ma uit in jur si vad niste straini pe care ii cunosc foarte bine. Sunt straini pentru ca nu ii vreau in viata din visul meu. Las totul in urma si aleg sa nu mai cunosc pe nimeni. Azi evadez. Vreau sa fiu cine am chef, sa merg unde ma duc pasii, sa nu salut lumea doar pentru ca azi nu cunosc pe nimeni. Azi am doar chipul meu si atat. Gandurile, sentimentele sunt ale altcuiva, ale persoanei care s-a ascuns in mine si nu a vrut deloc sa ia atitudine.

In fiecare din noi exista un “eu” neinteles, care sufera si plange. Depinde de noi daca il lasam sa iasa la iveala sau nu. Depinde de tine daca vrei sa traiesti viata pe care o ai sau viata pe care o visezi pentru tine. Eu cred ca fiecare poate sa aiba exact ceea ce isi doreste daca lupta pentru asta. Asa ca... azi depinde de mine. Azi am ales sa fiu cea din imaginatia mea si o sa uit de tot ceea ce ma inconjoara. Nu-i mai vreau pe cei care nu stiu sa ma aprecieze, azi nu mai fac compromisuri.
Totul isi schimba nuanta, spiritul de aventura s-a trezit, dorinta de regasire e mai vie ca oricand. Caut pe cineva care sa ma ajute sa evadez, sa imi arate ce simt protagonistii unui film de aventura, sa ma forteze sa simt fiori pe care nu ii cunosc si de care am fugit pana acum. Vreau o zi de nebunie in care sa nu stiu unde merg si ce fac, o zi in care altcineva sa decida pentru mine si paradoxal sa fie exact ceea ce am visat eu pentru mine. Trebuie sa existe undeva pentru fiecare dintre noi o persoana careia sa ii poti spune din tot sufletul “Rapeste-ma, caci vreau”. 
 

Nicoleta Guzu  

Regional