Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Problemele Oricarui Oras Locuit

Problemele oricarui oras locuit

In fiecare oras ne intampina aceleasi probleme. Din fericire la Buzau stam putin mai bine la problemele pe care le voi enumera (fata de orasele in care am fost de curand), dar este bine sa tragem un semnal de alarma pentru ca nu cumva lucrurile sa se schimbe in mai rau.
Moderni am devenit cu timpul, ne-am construit case, vile, blocuri, suntem o tara moderna. Totusi ne izbeste la fiecare colt de strada (sau cand intalnim ganguri), un miros puternic ce ne face sa ne tinem respiratia. Toalete publice de strada exista (desi insuficiente), dar au devenit infecte, pline de muste. Totul este frumos cand e ceva nou- adica desigur curat. Si in scurt timp noul devine murdar. Autoritatile se lauda cand aduc ceva nou (curat spun ei- pe momentul lor de glorie), stirea apare la tv, pentru un oras curat. Bun, am lamurit, respect decizia lor dar cele puse in strada, parcuri, domnilor, sunt insuficiente pentru ca trebuie sa va ganditi ca populatia e in numar mare si nu acopera tot "binele vostru".
Unii barbati sunt rapid usurati la colturi sau oriunde, ti se intoarce stomacul pe dos, iti scapa in gand multe cuvinte „de apreciere” la adresa responsabililor. Sunt evident persoane care au o problema, folosesc numai toaleta de acasa.
Nu numai in strada se pune problema toaletei ci si in spatii publice restaurant, mall, club, supermarket, la un meci de fotbal. Aici sunt toalete, dar mereu aceeasi problema: a fost nou (curat) apoi s-a uitat de intretinerea starii de nou. Persoanele devin distrugatoare, insetate de acest gand de a distruge, fara rusine. E usor sa distrugi prin batjocura ceea ce ar trebui intretinut. Solutii ar fi - fiecare poate veni cu solutii dar punerea in practica mai rar, ne lipseste auto-educarea. Totul se invata, important e sa ai capacitatea de a invata sa respecti.
Alta problema e cea a cainilor cu stapani neglijenti. E simplu, si educatia in randul patrupedelor e uitata intr-un sertar. Rusinea nu o poate simti animalul, el doar se elibereaza. Daca ar sti unde si cand trebuie sa isi faca aceste nevoi fiziologice, sigur ne-ar invata o lectie de igiena. Poti iubi un animal, dar sa te mandresti cu el doar atunci cand il menajezi, asta deja incepe sa devina suparator. Cainii din strada, maidanezii, sunt inraiti si pun stapanire pe parcuri; dimineata daca vrei sa faci miscare in aer liber te lasi pagubas pentru ca esti incoltit, daca ai un caine al tau , esti amenintat si cauti sa asiguri protectia cainelui tau si a ta. Noaptea la fel , in cartier esti inconjurat de caini. Iti duci copilul la gradinita, trebuie sa ii oferi protectie. Cainii respectivi sunt luati o perioada de hingheri dar ulterior eliberati si la fel de inraiti, poate mai rau.
Cum scapam de aceste probleme de care ne lovim permanent? Cautam solutii. Poti veni cu sugestii sau poti pune in practica direct. Important este sa fim constienti ca se poate si altfel.

Cosmina Vlad

Regional