Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Povestea Unei Prietenii Partea I

Povestea unei prietenii partea I

Era pe atunci un minunat inceput de primavara. Briza vanticelului primavaratic aducea cu sine miresme de flori: toporasi, violete, de prin gradini si de peste dealurile si campurile inverzite. Pamntul maroniu,proaspat arat ascundea in el boabe de porumb semanate, de unde incet incet a incoltit papusoiul. Vremea s-a dovedit  a fi capricoasa, cand ploaie, cand soare si din nou ploaie si din nou soare. Si astfel papusoiul a crescut in scurt timp inaltut, de iti ajungea pana oproape de brau. Era frumos,verde, sanatos si viguros, de nu-ti mai dezlipeai ochiul de la el de frumos ce era!
Intr-o zi insorita, exact in apropierea tulpinitei lui a rasarit si unmic fir de floricica , buna-dimineata. Cu timiditate a scos incetisor capusorul din tina si a inceput sfioasa sa creasca langa papusoi. Zilele se perindau si firul de buna-dimineata nu reusea mai deloc sa se ridice. Era foarte firava, saracuta! A incercat de foarte multe ori sa se inalte spre cer, dar totul a fost in van! Subtirica asa cum era, cadea din nou la pamant, nereusind sub nici o forma sa se ridice spre lumina. De aceea micuta floare era tare suparata si nefericita.
Porumbul vazand-o cum se chinuia mititica in fiecare zi, i s-a facut mila de ea. Astfel, intr-o buna zi i-a spus:
- Scumpa mea vecina, de mult te urmaresc cum et chinui chinui sa te inalti. Lasa, nu mai fi suparata! Te voi ajuta eu! Tulpina mea este suficient de zdravana si te poate tine si pe tine. Hai, vino cu incredere si infasoara-ti plapandul vrej de tulpina mea. Asa vom creste amandoi odata si ne vom ridica catre cer.  Foarte mult s-a bucurat atunci biata buna-dimineata si acum nu stia cum sa-i multumeasca si sa-i face sie a un bine la randul ei.
- Dragul meu prieten, Iti multumesc din suflet! ii zicea buna-dimineata. Pe semne ca Dumnezeu mi-a ascultat ruga si a cautat la umilinta si smerenia mea si te-a trimis in ajutor!
Astfel a inceput o frumoasa prietenie intre  papusoi si floarea de buna-dimineata. Iar din acea zi buna-dimineata ainceput si ea a se urca spre cer catarandu-se pe tulpinita porumbului. Au crescut amandoi, in armonie, ca doi frati, ridicandu-se incet spre lumina.
Undeva, pe la mijlocul verii, in luna lui cuptor, papusoiul se facuse destul de inalt, de nu se mai vedeau oamenii din lan. Buna-dimineata crescuse acum si ea incolacita pe tulpina lui. Papusoiul era mare si puternic si se purtase frumos si protector cu plapanda lui surioara. Floarea era acum foarte bucuroasa pentru ca, o data cu venirea caldurii, buna-dimineata inflorise. Isi decorase pritenul cu multe cupe de flori nuantate in albastru. Era fericita ca astfel isi putea rasplati fratele de suferinta si de bucurie. Si papusoiul care nu avea asa flori frumoasa ca ale ei,acum se mandrea cu noile lui podoabele pe care i le daduse buna-dimineata. Si de cele mai multe ori ii spunea:
-  Mai surioara, mi-ai umplut sufletul si viata cu asa frumusete de flori!
Cand auzea buna-dimineata astfel de vorbe ii roseau pana si florile de bucurie si ii raspundea:
- Nu este adevarat,, dragul meu prieten, tu esti cel care m-ai ocrotit, m-ai iubit si m-ai salvat de la moarte! De una singura nu as fi reusit niciodata! De aceea aceste flori albastre nu sunt ale mele ci pentru tine au inlorit si-ti apartin.
Tot asa au trait fericiti toata vara , in liniste si armonie.  Peste ei au trecut multe furtuni si vanturi, dar prietenia lor a ramas aceeasi.  Noptile de vara, le petreceau palavragind pana noaptea tarziu. Dar cel mai mult insa, florii ii placea sa auda cum porumbul poevstea despre stralucirea soarelui. multimea steleor sau maretia cerului, pe care el, fiind putin mai inaltut, le vedea mai bine.
De o vreme insa insa...

Ce s-a intamplat, insa, cu cei doi prieteni aflati maine pe acest site.

Regional