Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Povestea Unei Prietenii Partea A II-a

Povestea unei prietenii partea a II-a

De la o vreme insa,timpul a inceput sa se schimbe. Era acum racoare bine afara, iar ploile au devenit din ce in ce mai dese. Soarele era tot mai scump la vedere si isi dadea caldura cu tot mai multa chiverniseala. Era destul de evident ca venise toamna. Papusoiul incepuse si el sa se schimbe. Nu mai era ca acum cateva saptamani in urma nu mai era porumbul cel puternic, verde si mandru...Pe zi ce trecea devenea tot mai gaben si se usca pe picioare. "Vai, cred ca s-a imbolnavit prietenul meu!" se gandea ingrijorata buna-dimineata.Dar el incerca sa-i explice:
- Am imbatranit,de acum draga mea surioara! Sa nu te sperii, am imbatranit! Clipa mortii mele s-a apropiat. Asa este firesc. In curand va trebui sa ne despartim...
Insa florea de  buna-dimineata nu-l lua in seama si din tot cugetul sau incerca sa-l imbarbateze si sa-l faca din nou fericit. Isi inmulti micile flori albastrui, isi spori mireasma si gingasia, incepuse a chema albinele si fluturii. Incerca orice stia poate poate il va vedea din nou vesel . Dar totul era zadarnic. Papusoiul se facea din ce in ce mai palid si se ofilea pe zi ce trecea.
- De acum gata, trebuie, draga mea prietena se ne despartim, sia sta cat mai curand, ii tot repeta parusoiul.
- Dra, dragul meu frate, bunule prieten, eu nu pot sterge din minte ziua in care tu m-ai salvat si mi-ai redat viata. Fara tine acum eu nu as mai fi existat si niciodata nu as mai fi vazut maretia cerului si lumina soarelui. Viata mea, fara tine ar fi fost o bezna si o deznadejde totala. Cum sa te parasesc tocmai acum?
Auzind astfel de vorbe, batranului papusoi i se frangea inima, dar stia la fel de bine ca timpul secerisului se apropiase si nu avea cum sa scape daca ar fi ramas incolacit pe el. Si se gandea ce va face ea dupa ce el nu va mai fi?
In ziua urmatoare in lanul de porumb s-a facut zarva mare. Rasunau voci de copii, femei si barbati.  Timpul ca papusoiii sa fie taiati sia dunati venise. Din undeva departe se auzeau harsaituri de secera.
- Cred ca e timpul...Am o presimtire rea, a zis papusoiul privind intristat catre buna-dimineata. Cred ca ceasul sfarsitului meu este aproape. Acum etimpul sa ne despartim si repede, cat mai e vreme!
- Nici nu ma gandesc, alunga-ti aceste idei fratekle meu drag. De unde iti vin gandurile astea?
- Mi s-a apropiat ceasul mortii, spuse papusoiul. Secera mortii ma cauta, deoarece am imbatranit. Insa tu trebuie cu orice pret sa te salvezi. De-acum esti mare si puternica si sunt sigur ca te vei putea descurca si singurica.
Dar floarea de  buna-dimineata nici nu voia sa auda .Atunci, cand pericolul era aproape, papusoiul se rasti la ea:
- Da-te acum jos de pe mine! Pleaca de aici, pleaca! Esti prea tanara ca sa mori, ai intreaga viata inainte. Eu mi-am trait viata. Pleaca, acum, n-auzi?
Vocile seceratorilor se auzeau din ce in ce mai aproape. Numai buna-dimineata se facea ca nu le aude.
- Pleaca, pleaca acum! o implora papusoiul, te rog din tot sufletul meu salveaza-te!
Insa floarea de buna-dimineata ii raspunse hotarat:
- Nu plec, dragul meu frate. Daca impreuna am trait impreuna vom si muri! Altfel nici ca se poate!
In acel moment o secera lucioasa s-a apropiat de tulpina prietenului ei, papusoiului. Buna-dimineata vazand-o a inchis ochii si l-a imbratisat si mai strans. Intr-o secunda cei doi au cazut deodata la pamant si aruncati intr-un snop mare.
Un copilas vazand ciudatul porumb s-a a plecat si l-a ridicat. L-a studiat cu multa atentie si zambind l-a aratat bunicii lui:
- Ia uite, bunica, ce papusoi cu floricele albastre am gasit! Si pe easupra are si trei coceni aurii si mari!
Atunci o femeie  s-a a propiat de micut si a inceput sa-i spuna povestea celor doi prieteni: papusoiul si gingasa floricica de buna-dimineata.
- O prietenie ca sa fie adevarata in primul rand trebuie sa fie dezinteresata, ajutandu-te sa te inalti spre adevar si lumina, sa te sprijine atunci cand cazi sau sa te ridice cand ceva ti se intampla si nu in ultimul rand sa dureze pana la moarte si dincolo de ea ...
Asa si-a incheiat femeia acesta frumoasa poveste.

Sursa: Suflet de crin, Editura Sophia

Regional