Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Povestea Duminicilor Pierdute Partea II-a

Povestea duminicilor pierdute partea II-a

Banii de marfa i-am pierdut, banca trebuie platita maine, casa si magazinul trebuie intretinut, salarile si acum...asta?....Of, Doamne! De ce?!
Ajungand acasa, certurile cu sotia din cauza banilor au inceput a se inmulti, copiii si ei erau nemultumiti si agitati de situatia in care se aflau . Nu au rezistat decat cateva luni si  inevitabilul se produsese. Casnicia lor se destramase. Au urmat doi ani de umblatura pe la judecatorie, timp in care magazinul incepuse sa nu mai mearga, iar masinile au fost vandute rand pe rand pentru a acoperii cheltuielile mult prea mari in care intrase. Toata averea lui se risipise incet, incet. Pierduse si procesul. Casa cea mare fusese vanduta, iar copii au ramas la mama lor. Din tot ce avusese acum mai avea bani doar de o garsoniera si preferase sa fuga din marele oras. Cum ar fi putut el sa priveasca in ochii fostilor prieteni, care si ei il parasisera acum, el, marele patron, care nu cu multa vreme in urma avusese un sfert din oras la picioare. Oare unde gresise.?..nu intelegea mare lucru.
Dezamagit si extraordinar de trist si-a luat lucrurile si banii care i se cuveneau si s-a retras intr-un orasel mai mic si mai sarac, unde si-a cumparat un mic apartament. Isi tot chinuia mintea incercand sa geseasca alte solutii de afaceri sa iasa din incurcata situatie si sa o ia de la capat.
Traise vreo doi ani asa, in asteptare, fara ca mare lucru sa poata face. Cunoscuse oameni si fete noi, si incepuse a se apropia mai mult de  patura mai saraca, si o data cu acestia de Dumnezeu. Ii placea acum sa mearga la biserica, incepuse a intelege rostul credintei. Devenise chiar inflacarat, incepuse a-L iubi pe Dumnezeu si incepuse a-i place sa faca bine celor din jur, gasind o nespusa fericire in a-i ajuta pe altii.  Citise in ultima perioada mult despre credinta si urma indeaproape un parinte de la manastire care ii indruma pasii.
 Aflandu-se in una din duminici, care acum nu le mai petrecea facand bani, ci mergand la slujba, auzise la predica pe care duhovnicul sau o tinuse, vorbindu-se despre legile lui Dumnezeu si nerespectarea acestora, precum si consecintele care pot aparea. Si culmea, in acea predica se vorbise deschis despre lacomie si despre prea multele zile cheltuite pentru bogatiile materiale in loc de cele spirituale. Venise acasa si incepuse a se gandi foarte adanc la ce auzise la predica, se simtea vinovat, isi daduse seama ca fucuse exact acele lucruri de care parintele pomenise. Se repezi in mare graba la dulapul unde isi tinea inca vechile acte. Dupa trei nopti pierdute in care a calculat fiecare banut pierdut, omul a mai stat, inca trei, si a calculat de la inceput si pana la sfarsit fiecare castig in zilele de duminica. Cand termina de calculat, privi cu uimire cele doua sume care erau ...identice. Atunci a realizat si si-a amintit fiecare sfat bun pe care il primea de la mama si prietenii sai, isi aminti acum de fiecare semn pe care il avuse cu privire la ceea ce el gresea,toate se intamplasera intr-o zi de duminica si isi mai amintise cum ca el ignorase totul cu desavarsire. Iar acum regretele lui erau in van. Pierduse tot, platise tot cu varf si indesat, un pret mult prea mare...unul amar. Dar castigase lumea mica si poate mai saraca dar plina de credinta in Dumnezeu.

 Simona S.

Regional