Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Povestea Duminicilor Pierdute Partea I

Povestea duminicilor pierdute partea I


Eh, dragii mei, stiu ca v-ati invatat sa ascultati sau sa cititi povesti cu a fost odata, ca niciodata, un print si o printesa, intr-un sat de la poalele muntilor... etc,..dar ,povestea mea de astazi este putin diferita. Totul s-a intamplat intr-un mare oras din tara noastra. N-am sa precizez care, nu are importanta, important este ca nu vorbim de un orasel mic si saracacios ci de un oras, mare, cu putere financiara. Si traia in acel oras un om, cu famila lui. Dar acel barbat era bogat, foarte bogat. Avea tot ce poate visa un om. Avea o vila mare cu etaj, avea doua masini ultimul tip, avea un magazin mare pe doua nivele chiar in centrul orasului si mai presus de toate avea o sotie si trei copii minunati. Un singur lucru ii lipsea barbatului...credinta. Dar in nebunia si nestiinta lui era foarte fericit, nu ducea lipsa de nimic si isi permitea tot ce visa. Nu mai conta nimic altceva. Afacerile ii mergeau de minune, firma facea bani... dar bani multi. Lucrau angajatii lui intr-un ritm innebunitor, de dimineata pana seara, de luni pana duminica inclusiv, fara pauza, fara respir, fara concesii. In zadar il innebuneau prietenii mai vechi, rudele sau chiar parintii care ii spuneau:
- Mai, mama, ii spunea cu regret in glas mama lui, nu mai tine magazinul deschis duminica, ca il superi pe Dumnezeu.
- Lasa-ma mama, ca si duminica e zi ca oricare zi, ce, nu mananca omul duminica, sau ce?
- Da, mama, mananca dar asa e scris, asa e Legea lui Dumnezeu. Duminica sa fie zi de odihna, crezi ca saracesti pentru o zi? si apoi sunt si angajatii tai oameni, au nevoie de o zi libera, ca doar nu sunt roboti.
- Ei da, lasa ca lucreaza in schimburi, de ce sa inchid eu duminica ...orice zi are banul ei.
Si azi asa, maine asa omul nostru nu tinea cont de nimeni si de nimic... bani sa iasa. Intr-o zi de duminica, pe cand se afla la magazin ca sa supravegheze mersul treburilor intra in magazin un preot. Acesta se indrepta direct spre patronul magazinului, fara sa stie ca el este acela si ii spuse:
- Nu va suparati, e deschis, ca e duminica si... ma mir!
- Sigur ca da, pentru clientii nostri, mereu, va rog , intrati, spuse omul cu mandrie in glas.
- Nu, am intrat sa vad daca e deschis azi... doar atat. La revedere!
Si intorcandu-se a plecat fara sa se mai uite macar inapoi.
Ce om ciudat... se gandi in sinea lui, incruntandu-se. Dar isi vazu in continuare de treaba si-si aminti ca are de dat niste bani la cineva pentru transportul de marfa de a doua zi.
- Ce bine era daca lucrau si duminica... scapam de o grija... dar na,... nu toti sunt ca mine prezenti la orice oricand... isi spuse barbatul plin de mandrie. Si iesise sa se intalneasca cu persoana caruia trebuia sa-i dea banii. Cand insa se cauta in buzunare, banii i-ai de unde nu-s. S-a scormonit in toate buzunarele, s-a invartit s-a intors pe drum... nimic.. ii pierduse si gata. Simtea ca-i fuge pamantul de sub picioare... atatia bani, la politie sa mearga era inchis duminica Va face declaratie a doua zi.

- Asta e! spuse omul foarte suparat, acum trebuie sa scot altii din banca, dar banca, duminica este si ea inchisa....fir-ar sa fie, blestemata asta de zi, ar trebui sa faca ceva daca doresc sa-si pastreze clientii. Si urcandu-se in masina, tranti portiera si pleca in tromba pe drumuri incercand sa imprumute de undeva niste bani. Dupa vreo doi kilometri intra pe o straduta laturalnica, dar deodata in fata lui aparu un caine mare. Trase cu forta de volan, incercase sa ocoleasca pericolul dar, nu mai putu face nimic si intra cu fata masinii drept in zidul unui garaj. Praf facuse motorul, masina si garajul si cheltuielile se pareau ca vor ajunge foarte mult...si ce ghinion, tocmai in acea duminica expirase asigurarea. Acum trebuia sa plateasca tot..singur....
- Of!...acum am facut-o lata! de unde sa iau eu atat de multi bani.

Prin ce a mai trecut omul nostru aflati maine. Va astept aici, pe acelasi site.

Regional