Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Poti Trai Fara Idealuri?

Poti trai fara idealuri?

Cand eram mica nu a avut cine sa ma invete sa inot asa ca m-am chinuit singura . Imi aruncam in fata un colac si incercam sa ajung la el asa cum ma pricepeam eu . Dadeam si din maini si din picioare si reuseam . Apoi iar aruncam colacul in fata iar incercam sa ajung la el si tot asa pana in cele din urma  am reusit sa-mi dezvolt o tehnica de inot , mai ciudata dar important era ca pluteam .
Vorbeam cu cineva intr-o zi despre idealuri si despre faptul ca sunt obligatorii in viata . Tot timpul trebuie sa ne cream un ideal pe care sa-l urmarim  sa-l ajungem si sa trecem mai departe . Si asa reusim sa trecem prin viata fara sa ne plictisim .
Babele de la tara au slujba de duminica  poate si pe cea de vineri , mai au toate celelate obiceiuri, posturi si ritualuri si astfel isi umplu viata ,isi creaza jaloane de pe o zi pe alta de pe o saptamana  pe alta  . Au un calendar  unde urmaresc fiecare insemnare cu rosu  si viata merge inainte .

Putem sa trecem prin viata fara idealuri ? fara realizari de urmarit ? fara jaloane? Eu stiu niste oameni care traiesc impacati sufleteste si care nu asteapta nimic: calugarii budisti . Ei stau , mediteaza , sunt una cu universul si sunt fericiti . Pentru ei viata nu e un circuit plin de punctulete pe care sa le uneasca, pentru ei viata doar e . Si este doar acum  ,in acest moment . Nu au nevoie sa-si arunce in fata colacul si sa inoate pana la el . Ei doar inoata . 
Da dar ei nu au copii de hranit , nu au datorii de platit, nu au motorina de cumparat . Nu ne permitem sa gandim ca ei tot timpul dar macar am putea ca intr-un moment de respiro sa ne concentram numai asupra acelei clipe si  sa ne incarcam cu eternitatea ei . Si apoi sa trecem din nou   la castelele noastre de nisip .
Viata functioneaza si fara idealuri dar atunci am fi in ochii celorlalti niste ratati . Traim intr-o societate care judeca  dintr-o inertie careia nimeni nu-i mai cunoaste radacinile. Luptam dupa un statut   pentru ca asa lupta toata lumea,  luptam pentru o reputatie pentru ca e important ce crede lumea, luptam pentru realizari pentru a fi apreciati . Si ocupati cu atatea lupte uitam sa traim cu  adevarat . Lasam viata sa treaca pe langa noi   si uitam sa mirosim o floare , uitam sa dansam , uitam sa traim clipa prezenta .

Cristina Gherman

Regional