Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Popas La Siriu

Popas la Siriu

 

Daca te indrepti spre Brasov si vrei totodata sa mai faci cate un popas intr-un loc inedit ar fi indicat sa alegi partea Siriului aflandu-se la 80 de km fata de Buzau. Barajul impunator te indeamna sa cobori cateva clipe pentru a privi inaltimea acestuia  si bineinteles rezistenta cu care se opune apei. Drumul refacut recent este numai bun pentru a admira privelistea mareata, chiar daca serpentinele iti cam fac inima sa tresara. Inainte de a sosi la grandiosul baraj, va puteti opri si la vreo cabana, aflata pe un drum spre baraj sau poate chiar la o pensiune (N.R. Va recomandam Pensiunea Roza din Nehoiu. In mod cert nu o sa regretati).
In partea stanga a drumului regasiti desigur si locuri pentru “iarba verde”. Vizita la cascada este un bun prilej de a va relaxa in murmurul cascadei Pruncea sau Casoca aflata la doar 2 km de aceasta. Inaltimea cascadei este de 10 m, iar apa rece ca gheata iti va revigora tot corpul, ai grija insa sa nu racesti! Daca iti place adrenalina te poti aventura cu o baie in apa. Lasam insa baia pe alta data si continuam drumul spre baraj, ce o data ajunsi admiram si ne minunam in acelasi timp de ingineria si forta dovedita de muncitorii timpurilor apuse. Acesta are o inaltime de 122 m fiind construit din roca, argila si steril. Lacul de acumulare ce poate fi destinatia perfecta pescuitului si plajei are o lungime de 11.5 km. Se spune ca in timpul secetelor, cand apa lacului scade se poate vedea turla vechii biserici, lacul fiind amplasat asupra vechiului asezamant al comunei Siriu. Ocolirea acestuia se face cu ajutorul viaductelor ce parca iti maresc pulsul atunci cand le parcurgi. Cele mai splendide sunt Viaductul Giurca si Viaductul Stanca Teherau, maretia lor putand fi admirata la trecerea de baraj spre Brasov. Daca vrei sa vezi cativa pastravi nu ezita sa vizitezi Lacul Vulturilor aflat la o altitudine de 1420 m. Chiar daca pare incredibil, in aceasta zona poti zari si cateva capre negre aduse din masivul Retezat si anume in Coltii Babei, o regiune din masivul Siriu. O tabara nu poate trece neobservata, spre finele lacului se afla Tabara Hartagu de unde pornesc principalele itinerarii turistice catre Muntii Sirului, Vrancei si varful Penteleu.

Nicoleta Marica

Regional