Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Pledoarie Pentru Zambet

Pledoarie pentru zambet

  

E atat de usor...Si totusi vezi tot mai des oameni incruntati, a caror privire iti spune clar sa stai in banca ta. Atatea fete furioase in jurul nostru...O multime de riduri la vedere...De ce?
Ce ne face sa fim atat de nesuferiti? Toti avem probleme, unii mai grave, altii mai putin grave. Dar nimanui nu ii este atat de bine cum si-ar dori. Mereu mai vrem ceva, mereu exista ceva care ne umbreste fericirea.
Eu nu cred ca exista oameni fericiti. Cred insa ca exista oameni care vor sa fie fericiti. Si devin. Se mint cu atata incredere incat li se insenineaza fiecare zi. Sunt atatia mincinosi in jurul nostru...Si e asa de bine de ei...Dar noi nu vedem padurea de copaci. Cum sa vedem de ce sunt fericiti cand suntem atat de ocupati sa ii invidiem?
Treziti-va, dragilor! Oricine poate fi fericit daca vrea si daca e in stare sa accepte ceea ce nu poate fi schimbat. Zambiti! Trece viata pe langa voi si nu o vedeti pentru ca va pierdeti vremea urand si privind in jur cu invidie.
Totul depinde de voi. Vreti sa va spun ceva? Azi sunt fericit. O sa va intrebati de ce. Ei bine, doar pentru ca vreau. E suficient sa imi doresc asta pentru a putea. Vreti sa stiti cum ma motivez? Ce ma face sa fiu fericit? Privesc in jur.
Stiti ce mi-ar raspunde un negativist acum? Ca in jur sunt numai nenorociri. Doar crime, violuri, neajunsuri, deziluzii si ...CRIZA.
Serios? Stiti ce vad eu? Vine toamna, pe aleea cu castani iti poti da seama dupa minunatele castane de pe jos si dupa frunzele care se scutura. Dar exista o parte buna: inca mai pot sa ma bucur de caldura si de soare. Va dati seama ca se poate si mai rau. Cat inca nu suntem acoperiti de zapada, mai avem o scapare. Ne putem bucura de aceasta toamna superba, putem practica un sport, putem face poze pentru a rade mai tarziu amintindu-ne. Pot sa profit de statul la terasa, imi pot face planuri. Ce daca azi sunt somer? Ce daca stau cu chirie? Sunt sanatos si sunt in viata. Am puterea sa muncesc si o voi face imediat ce imi va da cineva ocazia sa arat ce pot.
Iar au spus la tv ca nu trece criza? Ei da, si ce? O sa profit de ea sa ma odihnesc. Vad eu ce mananc. Mai plec poate in vizita. Pe jos, ca nu mai am bani de transport. Intr-o zi o sa rad de vremurile astea si sigur voi aprecia ce am intrucat tocmai am vazut ca se poate si mai rau.
Si pentru ca am chef sa fiu fericit, azi vreau sa vada altii stirile. Sa se deprime altcineva. E mai simplu sa fiu egoist. Dau drumu’ la muzica si ascult ce imi place, mai invat niste pasi de dans sau ceva spaniola ca tot visez eu sa vad Tenerife.
Sa mai raspund la telefon? Voi auzi sigur ca nu merge nimic, ca tara se duce de rapa, ca nu se mai poate, ca nu...ca nu...Prea multi de „nu” pe care sa ma chinui sa ii transform in „da”.Asa ca am decis: mai bine ma distrez pe seama negativismului altora. Fiecare are ce isi doreste , nu? Asa ca eu voi avea tot ceea ce am visat. Lucrurile rele vor fi clar atrase ca un magnet de cei care l-au strans atata la piept pe „nu”, iar cele bune unde sa se duca?
Ati ghicit: vor veni la mine. Ce, va mirati? Ati uitat ca fericirea la fericire trage?
Asa ca, dragii mei, zambiti, va rog! Daca vreti sa fiti fericiti.

Geo Traian

Regional