Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Papuci Sau Sandale?

Papuci sau sandale?

       O perioada torida in care nu mai stii ce sa faci pentru a regasi comoditatea. Te simti rau, transpiri, nu iti mai suporti nici hainele, iar incaltamintea nici atat. Ai vrea sa umbli cu picioarele desculte, dar asfaltul te frige si te obliga sa te intorci la incaltaminte. Groaznic... aceeasi senzatie.
       Ce purtam in conditiile astea?
       Sandalele si papucii sunt cei mai comozi in lunile de vara, dar trebuie sa se si potriveasca fiecarui tip de picior. Chiar daca acestea sunt perfecte pentru vremea calda si plimbari, ele pot da nastere bataturilor si altor probleme dureroase, daca nu sunt comode. Persoanele purtatoare de incaltaminte in curele pot suferi dureri la nivelul picioarelor din motivul lipsei suportului, entorsa la glezne si probleme la tendoane. Acest tip de incaltaminte nu este destinat purtarii pe perioade lungi de timp sau in cazul activitatilor fizice solicitante. Cu toate acestea, exista modalitati pentru a face papucii si sandalele mai confortabile, pentru pastrarea unor picioare sanatoase si frumoase. 
       Instructiuni pentru o vara lipsita de dureri si bataturi
-Este indicat sa introduci produse folosite pentru amortizarea piciorul pe talpa pantofului. Acest tip de produse pentru amortizarea piciorului vor spori confortul sandalei. Producatorii detin o gama larga de produse pentru amortizare, astfel oamenii si in special femeile se pot bucura de orice pereche de papuci cumparata. Unele produse din aceasta categorie se pot pune sub degetele piciorului pentru a preveni alunecarea acestuia in fata in interiorul pantofului. Branturile ajuta pentru a inlatura presiunea exercitata asupra calcaiului. Benzile autocolante reprezinta optiunea pentru a impiedica curelele sa-ti faca bataturi. Pernitele interioare sunt foarte bune pentru fixarea partii de jos a pantofului.
- Inedita este si utilizarea unui stick sau crema pentru reducerea frecarii. Acestea actioneaza prin reducerea frecarii si de asemenea frecarea sandalei de piele. O asemenea crema poate fi purtata in geanta si te ajuta ca sandalele sa capete forma piciorului tau sa se mai lase. Aplicarea produsului se face in cazul in care cureaua sandalei se freca pe suprafata pielii. Purtatorii de sandale sau papuci cu probleme ar trebui sa aplice aceasta crema pe picioare inainte de punerea pe sandale/papuci.
- Atunci cand se formeaza basica nu ezita sa aplici moleschin cu adeziv de protectie intre curea si picior. Pe picioare pot aparea la un moment dat pete, bataturi si noduri de la purtatul sandalelor un timp indelungat. Acest produs este realizat din bumbac moale cu un adeziv auto-stick. Bucatile trebuie taiate pentru a se potrivi pe o anumita zona a piciorului. Trebuie retinut ca nu se aplica direct pe basici sau peste bataturi. Este indicat sa consulti un medic inainte de a folosi produsul, daca ai fost diagnosticat cu diabet sau cu o circulatie proasta.

Nicoleta Marica

Regional