Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Oglinda

Oglinda

Intr-o zi, plictisindu-se, Satana a gasit un mod nou de a se distra. A inventat asadar un fel de oglinda magica a carei menire era aceea de a face sa se vada in ea tot ce era mai bun si mai frumos, urat si meschin si ceea ce era mai rau si mai hidos se vedea in oglinda, mai frumos, mai mare si mai clar. Peste tot unde umbla Satana isi ducea ingrozitoarea oglinda si toti care cutezau a se uita in ea se cutremurau si fugeau speriati. Totul era deformat si monstruos. Se distra Satana pe cinste cu noua lui inventie, oglinda sa cea magica. Si cu cat apareau lucrurile mai urate si mai respingatoare, cu atat se bucura si ii palcea lui mai tare. Intr-una din zile, oglinda lui incepu sa-i arate lucruri  atat de placute vederii lui, incat Satana izbucni intr-un ras necontenit si dezlantuit. Si din cauza rasului sau scapa oglinda din maini si se sparsese in milioane de cioburi. Un vant napraznic se porni deodata si cioburile cele mici si multe au fost luate de vant in toata lumea. unele cioburi erau atat de mici cat un fir de nisip si multe dintre ele intrara in ochii oamenilor. Astfel, vrajiti fiind, incepusera sa vada toate lucrurile pe dos. Astfel vedeau numai ce era urat si peste tot unde umblau numai rautatile le vedeau. Alte cioburi ajunsesera lentile ochelari, astfel incat cei care ii purtau vedeau numai lucrurile nedrepte si urate si nu mai aveau discernamantul corect, astfel incat judecau lucrurile fara masura si incorect.
Oare cine poate spune ca nu a intalnit un astfel de persoana, niciodata?
Unele cioburi din acea oglinda erau mai mari si astfel au fost folosite pe post de geamuri. Cei care aveau nenorocul sa aiba astfel de ferestre, cand priveau prin ele, nu puteau vedea decat vecinii uraciosi si antipatici care stateau toata ziua la barfa, punand la cale tot felul de rautati.
Vazand Dumnezeu ce se intamplase, foarte tare s-a intristat si s-a hotarat sa-i ajute pe oameni. Si zise:
- Voi trimite in lumea aceasta pe Fiul meu, care este chipul meu , oglinda mea. Se va reflecta astfel in lume: dreptatea, bunatatea si mai ales, iubirea mea. In el se va reflecta chipul omului, asa cum l-am gandit din inceputuri si cum l-am dorit. Astfel Iisus Hristos a venit pe pamant in chip de oglinda a lui Dumnezeu Tatal pentru oameni. Iar aceea care Il priveau, recastigau vederea lucrurilor bune si frumoase, invatand sa faca diferenta intre minciuna, egoism, dispret si nedreptate. Bolnavii regaseau il El alinarea si puterea de a merge mai departe, iar cei disperati redescopereau credinta si nadejdea. Hristos mangaia pe toti cei intristati si le dadea curajul sa invinga teama mortii. Multi au inceput a iubi aceasta frumaosa oglinda a lui Dumnezeu, urmandul pe Fiul Lui, inflacarati fiind de el.
Multi insa nu au reusit sa scoata din ochii si privirile lor vechea oglinda a Satanei, astfel au dorit sa distruga aceasta oglinda frumoasa si astfel l-au ucis pe Iisus. Insa un alt vant, mai puternic decat cel dintai s-a iscat, vantul Duhului Sfant, si miliarde de cioburi ale oglinzii Domnului s-au imprastian in lumea intreaga.
Acelor oameni in ai caror ochi intra, oricat de fin ar fi ciobul din aceasta minunata oglinda incep a vedea lumea si pe toti din jurul lor, asa cum dorea Dumnezeu si cum Iisus ii vedea pe toti. Toate lucrurile bune si frumoase , generozitatea, dragostea, dreptatea, speranta si bucuria sunt reflectate in ochii acestora, iar uraciunile si rautatile  lumii le par in schimb lucruri cu putinta de invins.

Sursa: Pilde si povestiri, Editura Babel
Simona S.

Regional