Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Oare Mi-e Teama Sa Iubesc?

Oare mi-e teama sa iubesc?

Zeci si sute de peisaje invelite in alb se succed cu repeziciune in fata ochilor mei. Sinele scartaie sub trenul ce alearga nebun spre destinatie. Doar gandurile mele il pot intrece... Alearga nebune in directia opusa, spre locul unde am crescut si unde am invatat sa iubesc tot ceea ce fac.
O cladire veche, dar cea mai frumoasa din oras, prin intensitatea amintirilor. O cladire, pe langa care de fiecare data cand trec, simt ca ma pierd. Ma afund intr-o gaura neagra din care nu mai pot iesi. Pe masura ce ma apropii de usa, simt ca imi fuge pamantul de sub picioare. Ma duc tot mai in jos, acolo unde nu exista nimic altceva decat amintiri. Frumoase sau mai putin frumoase, dar cu adevarat fermecatoare. Pana si clipele triste de atunci mi se par acum momente de intensa bucurie. Pentru ca atunci traiam cu adevarat. Stiam ce inseamna sa iubesti, sa visezi si sa te simti apreciata si iubita. Stiam sa imbin utilul cu placutul.
Pe masura ce ma afund in acea gaura neagra, imi dau si mai bine seama de diferenta dintre cele doua laturi ale personalitatii mele. Ma privesc in oglinda si parca nu ma recunosc. Au trecut peste doi ani de atunci si mi se pare o vesnicie. Atunci imi placea sa fiu tratata ca o persoana matura, desi ma simteam ca un copil intre oamenii mari. Acum ma simt o persoana matura si mi-as dori sa fiu tratata ca un copil. Nu stiu daca e nostalgie sau teama de a-mi asuma anumite responsabilitati.
Uneori imi doresc o viata activa, dar nu fac nimic in acest sens. Atunci aveam o viata activa si faceam tot ce puteam sa iasa totul perfect. Acum totul e atat de diferit... De ce intram noi oamenii in crize de personalitate si ne e atat de greu sa iesim din ele? De ce avem intotdeauna nevoie de un stimulent? Unde a disparut acea tarie de caracter de altadata? Perioada de criza ne-a mancat si ultimul gram de incredere?
Dar increderea si speranta trebuie sa mi-o redau singura. Daca nu eu, atunci cine? Cine o sa-si bata capul sa ne arate noua care e drumul cel bun? Intr-o lume plina de egoism si ingamfare. Dar mai ales intr-o societate inselatoare, ca cea in care traim. Trebuie sa ne descurcam singuri. Avem nevoie de un stimulent? Foarte bine! Atunci sa-l gasim. Care altul decat dragostea? Doar ea ne da puterea sa mergem mai departe. Doar ea ne da forta sa luptam pentru ceea ce ne dorim. Daca nu putem face unele lucruri pentru noi, atunci sa le facem pentru dragoste. Dar nu pentru ideea de dragoste, ci pentru cel pe care il iubim.
Dar eu pe cine iubesc? Eu sunt mai degraba indragostita de iubire decat de un barbat anume. Sau poate ca ma insel. Poate ca ceva in interiorul meu nu vrea sa recunoasca, poate ca o parte din mine se teme sa iubeasca. Oare de ce? Din teama de suferinta? 

 

Gratiela  

 

 Vrei sa iti vezi creatiile publicate? Trimite-ne o mostra a talentului tau si noi o vom publica. Lunar unul dintre participantii la concurs va fi premiat.

Regional