Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Naeni- Intre Doua Lumi Diferite

Naeni- intre doua lumi diferite

Localitatea Naeni din judetul Buzau este o destinatie surpriza pentru oricine. Este un loc in care simti ca pasesti pe istorie si te bucuri la fiecare pas de peisajele de poveste.

Am ajuns acolo intr-o zi mohorata si nu ma asteptam sub nicio forma sa gasesc ceva care sa imi atraga atentia; ma asteptam la ceva obisnuit, frumos dar nu iesit din comun.

Locul insa iti taie respiratia din start si te face sa te intrebi daca nu cumva esti intr-o alta lume. Inca de la intrarea in comuna, simti ca te inghit vaile si urci parca in nestire cu inima tresaltand de bucurie. E ceva acolo care iti da o stare anume: de la oamenii care se dau la o parte din fata masinii salutandu-te politicos si pana la aerul pitoresc care parca te face sa te simti ca in operele literare despre care invatam in scoala.

As vrea sa pot descrie in cuvinte farmecul comunei Naeni dar cred ca undeva m-am pierdut printre acele frumuseti. Muntele primitor, curbele periculoase, alternanta intre drumurile de tara cu case saracacioase si soseaua cu iz de autostrada si locuintele private cu gradini paradisiace, toate acestea te uimesc si te fascineaza.

Si de parca nu ar fi suficient, urmele Marii Sarmatice vin sa completeze frumusetea locului. Scoicile sau coralii fosilizati, cochiliile de acum milioane de ani s-au transformat in calcar. Cu totii am auzit de calcarul de Naeni, din care exista sute de sculpturi pe dealuri.

Daca nu ati avut ocazia sa ajungeti in zona, va sfatuiesc sa va includeti aceasta destinatie in programul de weekend. Cu siguranta veti fi multumiti!

 

Nicol

 

 

 

Regional