Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Muzica E Un Bun Tratament Antistres

Muzica e un bun tratament antistres

Muzica este cea care ne incanta auzul inca de mici. Orice bebelus va fi atent la auzul unor acorduri relaxante, orice om va fi miscat in momente de melancolie. Nu exista om sa nu reactioneze atunci cand se aude o muzica, fie si de fundal. Muzica a fost inventata tocmai pentru a scapa de senzatia de arici, pentru a ne delecta spiritul, pentru a ne aduce permanent intr-o stare profunda.
Prin muzica poti depasi inclusiv o trauma, de aceea trebuie sa iei in calcul meloterapia. Aceasta este o metoda antica prin care oamenii reuseau sa se vindece de diverse suferinte alegand ca terapie chiar muzica. Poti sa iesi dintr-o stare de depresie, poti simti ca mergi pe nori sau poti scapa de o durere profunda. Daca ai o ruda sau un prieten drag care nu mai e printre noi, poti asculta un anumit gen de muzica sau te poti lega de melodiile pe care le asculta persoana respectiva. Iti va aduce aminte de ea si nu o vei uita. In plus vei reusi sa privesti pierderea cu alti ochi.
Prin calitatea melodiilor ascultate, starea transmisa de un anumit artist te va ajuta sa te vindeci si sa treci peste durere. Daca nu iti place muzica pe care o auzi, trebuie sa alegi tu ce muzica te-ar face sa te simti bine. Ti s-a intamplat desigur sa devii nervos pentru ca radioul nu iti ofera decat ceea ce nu ai vrea sa auzi. In loc sa te enervezi, cauta alt post, nici nu stii cat conteaza asta pentru psihicul tau.
Muzica poate fi combinata cu dansul, te va ajuta sa te simti mereu binedispus. Inscrie-te la un curs de dans si vei vedea ca asta poate deveni o pasiune. Cand te simti indispus, daca vei asculta muzica ta preferata vei vedea o schimbare, vei simti ca e un medicament bun pentru a depasi problemele, vei simti brusc cum capeti incredere in tine si vei avea impresia ca esti in stare de orice.
Muzica ascultata iti determina si controleaza emotiile. Daca e o muzica zgomotoasa si destul de puternica, ca si volum, atunci te va indispune cu siguranta, fireste daca nu vorbim de momentul in care mergi intr-un club. Atunci se combina cu atmosfera si se obtine automat un alt efect, dar acasa o muzica mai lenta te va linisti rapid. Muzica ascultata frecvent trebuie sa aiba un volum acceptabil, daca va fi tare fii sigur ca si vecinii vor stii ca esti acasa si vor sti ce gen de muzica asculti. Daca volumul e moderat , poti sa te simti bine si sa treci neobservat. Dansul pe muzica nu trebuie sa fie cu duduituri, asta e o alta problema care ii va deranja pe vecinii tai. Nu cred ca vrei sa te trezesti ca iti vor face reclamatie si sa te trezesti cu politia la usa pentru tulburarea linistii publice. Ori poate vrei sa fii numai bun de amenda, eu mai simt nevoia uneori, dar ma ponderez repede.
Muzica si dansul trebuie traite si simtite la maxim. O sa vezi ca daca apelezi mai mult la muzica decat la alte moduri de exteriorizare, vei cunoaste pe pielea ta care e cel mai bun tratament anti-depresie si anti-plictiseala.

Cosmina Vlad

Regional