Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Muzeul Judetean

Muzeul Judetean

Hai sa-ti arat Buzaul! Ce zici, accepti provocarea?

Poate ca l-ai mai vazut, il stii bine, crezi tu, dar eu iti voi demonstra ca te inseli. Iti voi arata ca ti-a scapat ceva, ca mai exista macar un lucru pe care nu te-ai dus sa il vezi. Sau poate ai fost acolo, dar nu i-ai acordat atentia cuvenita.

Ma plimbam intr-o zi pe bulevard si m-am abatut putin sa vad ceea ce avea sa ma incante mai tarziu: Muzeul Judetean. O cladire impunatoare, muzeul nostru drag, locul unde candva mergeam sa ne distram ascultand zgomotele tipatoare ale difuzoarelor care bubuiau de muzica disco si reggae. Nu va chinuiti sa aflati cand era posibil asta, pentru ca in cladirea aceea s-au schimbat foarte multe si intr-un timp relativ scurt.

Ceea ce insa este de retinut, si nu ma las pana nu va invit sa vedeti cu ochii vostri, este ce incarcatura istorica adaposteste aceasta cladire. Arhitectura te face sa te intrebi in ce loc oare ai nimerit, iar interiorul iti da senzatia ca iei parte la ceva cu adevarat important.

Buzaul este un loc incarcat de istorie si in fiecare colt poti gasi ceva care sa te impresioneze si care sa poata fi mediatizat. Muzeul Judetean impresioneaza prin absolut tot ceea ce reprezinta el; dar daca ar fi sa va recomand ceva este sa vizitati Colectia de Etnografie si Arta Populara Vergu Manaila.

Lasati televizorul sau jocurile pe calculator! Veniti sa traiti istoric, sa va bucurati de Closca cu Puii de Aur sau de o gramada de alte exponate. Va amintiti ca la ora de istorie vi se tot spunea ca la Pietroasele a fost descoperita Closca cu Puii de Aur? Imi aduc aminte si acum ca era vorba de 22 de piese care atarnau 27 kg. Din pacate astazi mai sunt doar 12 piese si doar 18, 8 kg de aur dar oricum este mult si impresionant.

Si daca nu sunteti chiar genul de persoana care sa se dea in vant dupa aceste descoperiri, va garantez ca veti gasi ceva care sa va atraga. Este imposibil sa nu va indragostiti de acest loc, asa cum mi s-a intamplat si mie.

 

Nicoleta F.

 

 

Regional