Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Muntele De Sare

Muntele de sare

         Muntele de Sare din judetul Buzau este un monument al naturii si este de o frumusete impresionanta. Are o inaltime de 15 metri si a fost denumit si Grunjul sau mai nou Muntele Alb. In varful acestui monument de sare, este situata o cruce. La baza muntelui este amplasata o punte, care face usoara trecerea spre munte.
         In apropiere de comuna Lopatari, acest Munte de Sare aduna zilnic o multime de turisti. Este o placere sa ai in fata ochilor acest gigant bolovan de sare, iar vizita aici capata o si mai mare insemnatate datorita peisajului.
         Drumul spre Lopatari te asteapta cu niste coloane de sare care te fac sa te opresti si sa le admiri. Nu poti trece pe langa ele fara sa le analizezi si fara sa le atingi. Daca urci pe aceste coloane de sare, poti vedea mai bine imprejurimile. Atentie la sarea care a format niste tepi si va poate rani; daca ajungeti in anotimpul rece, mare grija la amestecul de sare cu noroi de pe culmi.
         Partea de sus a drumului spre Lopatari nu este accesibila oricui; este putin incomoda datorita formatiunilor ascutite de sare, insa pentru iubitorii naturii in toate formele ei, aceasta zona este un adevarat paradis. In vale insa te simti ca in salina. Peste tot vezi numai sare, de o parte si de alta a unui parau rosiatic, parca e o vale fara fund, dar apoi observi ca se continua in partea stanga. O frumusete aparte te indeamna sa explorezi, cobori tot mai mult, cotesti si tu spre stanga, este un fel de salina, dar in aer liber. Mirosul de sare in combinatie cu aerul tare de munte este atat de benefic organismului, incat simti ca vazand cu ochii capeti o alta vitalitate si te remontezi brusc. Esti pe o alta lume, dar una in care ai vrea sa ramai, pentru ca este exact ceea ce iti lipsea.
        Daca urmezi drumul spre Meledic, o sa ai ocazia sa observi un alt unghi la fel de placut la vedere. Practic de acolo ai putea sa remarci exact partea pe care nu o poti observa din vale. Te simti oarecum deasupra Muntelui de  Sare si ai posibilitatea sa il vezi diferit. Indiferent de pozitia din care il privesti, Grunjul are farmecul lui. Merita sa dai o fuga pe acolo si sa iti iei cateva zile libere pentru a te bucura de natura.
       Daca tot esti in zona, ai grija sa nu ratezi Pestera de Sare. Localnicii nu au fost prea grijulii cu intrarea in pestera, de aceea uneori poate fi greu de remarcat. Punctul forte al zonei ramane combinatia formelor de relief, care fac din peisaj o adevarata splendoare.


Regional