Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Miscarea Zilnica Este Sanatate Curata

Miscarea zilnica este sanatate curata

 Este sanatate curata sa faci exercitii fizice in fiecare zi, nu-i asa ca iti suna cunoscut? Auzi des ca iti mentine tonusul muscular, te ajuta sa ramai tanar/a, te ajuta sa slabesti. Poti face exercitii in aer liber, sigur ai un parc in apropiere, sau poti apela la niste aparate fitness. Nu conteaza varsta, sportul e pentru oricine il poate practica. A sta numai pe scaun este un obicei total nesanatos, te face prizionier, asa ca e bine sa faci pauze. In aceste pauze incearca macar sa te plimbi, e recomandat sa nu stai sa vegetezi.
Chiar daca ai un job care te tine numai in scaun, poti renunta la masina personala doar ca sa faci o plimbare. 30 de minute pe jos in fiecare zi e benefic corpului uman. Sau poti sa mergi  pe bicicleta tot prin parcuri pentru ca nu sunt super aglomerate. Strada e o solutie numai daca nu sunt masini, dar cel mai bine este sa dai o fuga la aer curat si sa nu inghiti praful de pe carosabil.
Cand esti cu bicicleta, e bine sa mergi mai mult pe trotuar pentru ca elimini pericolul de accident. Nu toti pot fi atenti in orice secunda si o clipa de neatentie, o secunda in care te fura peisajul poate fi fatala pentru oricine.
Mersul pe role poate fi si el inclus in miscare. Atentia este insa cea mai importanta, daca vei alege aceasta modalitate. Desi in parc sunt mame cu copii si voi trebuie sa fiti permanent vigilenti (va spun din experienta ca se pot intampla lucruri neplacute), folositi banda special amenajata pentru a nu deranja sau comite vreun accident.
Miscarea in aer liber e buna daca si vremea e favorabila. Exercitii puteti face si in sala de fitness, culturism, atletism, sala de sport a unei scoli. Daca ploua, nu da vina pe vreme pentru ca in sala nu mai ai nicio scuza. Poti sa iti lucrezi corpul pentru a arata bine pe plaja, pentru a arata bine in general, poti practica sportul pentru ca esti dependent de el, pentru ca poti sa faci performanta sau doar ca un moft. Important e sa optezi pentru miscare indiferent care iti e pretextul. Exercitii poti face si acasa dar trebuie sa ai vointa.
Avand o motivatie vei deveni si tu dependent de sport, pentru ca iti ofera o stare de bine si seara daca nu ai somn, poti face cateva exercitii si vei adormi instantaneu.
Cu alte cuvinte putem vorbi despre sport ca si medicament impotriva insomniilor. Prin sport poti sa depasesti si unele boli. Iti place sa ti se spuna ce bine arati? Atunci adopta o atitudine corespunzatoare. In plus cand spui sport, poti spune mentinerea tineretii, nu-i asa? Hai ca nu trebuie sa iti reamintesc la infinit, ia-ti treningul si fuga in parc.

Cosmina Vlad

Regional