Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Minunile Nevazute

Minunile nevazute

Iata ca a sosit si cea mai asteptata ora..cea de dirigentie! E ora in care putem discuta orice cu dirigintele nostru, putem planui multe lucruri frumoase,ora in care stam mult mai relaxati decat la restul cursurilor!
- Ionele, se apropie sfarsitul anului scolar,ce-ar fi sa-l rugam pe domnul diriginte sa organizam o excursie?
- Buna idee, undeva la munte cateva zile ,sar in unanimitate toti colegii! Mai erau 3 saptamani pana la sfarsitul anului scolar si consideram ca o mica relaxare la munte ni se parea ceva cuvenit dupa un an scolar!
Clinchetul clopotelului nu intarzie sa apara si ne asezam cumintei in bancutele noastre entuziasmati de ideea ce aparuse o excursie..ni se parea formidabil!
- Buna ziua elevi, rasuna vocea domnului diriginte! Si va rog frumos sa scoateti o foaie de hartie!
Am ramas consternat, era totusi ora de dirigentie! Sfiosi si mai mult consternati ne-am conformat!
- Nu va speriati, e doar un mic test, fara note, ne spuse dirigintele!
Am rasuflat usurat dupa care am scos o foaie de hartie, deja curiozitatea se vedea prezenta pe chipurile noastre!
- Asa, va rog sa transcrieti pe foaie, care sunt in conceptia voastra cele sapte minuni ale lumiii existente si acum, rasuna vocea profesorului!
Incercand sa-mi reamintesc ceea ce am vazut la televizor si din ce am retinut la lectiile de geografie am scris: Prima mare minune a lumii, Marele zid chinezesc,a doua minune canalul Panama, cea de a treia minune, Taj Mahal, cea de-a patra minune a lumii, Empire State Building, cea de-a cincea minune, Marele Canion din Statele Unite ale Americii,cea de a sasea,  piramidele de pe Valea Regilor din Egipt si cea de-a saptea minune a lumii, Basilica San Pietro din Roma, Italia!
- Acum va rog sa-mi cititi si mie ce ati scris deoarece v-am acordat mai bine de zece minute spuse domnul diriginte!
Toti incepusera a se uita in caietele colegului de banca. Marea majoritate a colegilor au scris aproape aceleasi lucruri ca si mine, aproape toata clasa de fapt...
Din spatele clasei, Cristina, o fetita maruntica, cu ochisorii zglobise ridica timida in picioare si spuse:
- Sunt prea multe minuni pe aceasta lume pentru a ma putea decide intr-un timp asa de scurt pe care sa le aleg...dumneavoastra mi-ati spus sa enumar doar sapte dintre ele!
 -Da-mi voie sa te ajut, Cristina daca nu ai inteles bine tema! Colega mea ezita o secunda apoi raspunsecu fermitate in glas!
- Nu, domnule diriginte, nu am nelamuriri chiar deloc! Eu consider ca cele sapte minuni ale lumii sunt:
- A iubi, a doua minune, a vedea, cea de treia, a mangaia, a patra minune, a savura, a cincea minune este a auzi, cea de a sasea,a rade, si nu in ultimul rand ce-a de-a saptea minune, a simti!
O liniste imensa se abatu peste toata clasa, inteleseseram ca unele lucruri pe care noi le consideram atat de simple si de normale nu ne imaginam ca sunt totusi niste minuni lasate de la Dumnezeu! Minuni pe care noi le folosim zilnic, si pe care nimeni nu le considera astfel.
Dragii mei, nu uitati, ca omul nu poate nici  construi s nici cumpara unele lucruri pretioase, pe care numai Dumnezeu ni le poate da si pentru toate acestea ar trebui zilnic sa-i multumim si sa-l rasplatim cu iubire si fapte bune!

Regional