Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Masochismul Sentimental

Masochismul sentimental

Orice femeie este masochista macar o singura data in viata. Si cand spun asta nu ma refer sub nicio forma la ceea ce va ganditi voi cand auziti de masochism; departe de mine gandul la sex in acest moment. Eu ma refer la masochismul sentimental cu care ne confruntam in momentul unei despartiri.
Mi s-a intamplat si mie si in mod cert ti s-a intamplat si tie. E greu sa accepti o despartire si de multe ori preferam sa ne aducem aminte de ceea ce a fost frumos in loc sa ne amintim de ceea ce a fost urat. Inceputul relatiei, cand tot ce zboara se mananca, florile primite intaia oara, primul film impreuna, primul sarut, momentele de pasiune, toate acestea capata brusc o importanta deosebita si stam mereu cu ochii in lacrimi. Seara inainte de culcare despartirea ia iar amploare si ne apuca regretele, ne invinovatim, am face orice sa o luam de la zero desi stim sigur ca nu se poate. Uram ceea ce ne-a facut dar tot il iubim si tot nu ne putem desparti de amintirile frumoase. Si cum am putea sa le pastram fara sa plangem si fara sa dorim sa reinviem acele sentimente unice?
Stiu sigur ca va regasiti in aceste vorbe. Stiu ca si voi ati trecut prin asta si poate ca unele chiar in acest moment aveti ochii umflati de plans. Dragele mele masochiste, suntem adevarate eroine cand este vorba de suferinta. Ne place la nebunie aceasta postura si nu am vrea sub nicio forma sa trecem peste raul pe care ni l-a facut el. De ce sa o facem cand ne place atat de mult sa acceptam umilinta? Daca nu ne omoara suferinta, de ce ar trebui sa fim fericite? Da, poate ca ti se pare ca te iau peste picior, dar stii ceva? O fac si cu mine, pentru ca si eu fac parte din aceasta categorie si am fost si eu la un moment dat masochista emotional. Si un singur lucru m-a trezit la realitate: faptul ca sunt demodata.
Da, exact cum ai auzit, esti demodata. Pentru ca femeile de astazi ar trebui sa fie diferite. Pentru ca societatea s-a schimbat, viata e dura si este important sa alegi ceea ce este bine pentru tine. A trecut epoca suferintei, cand femeile erau umilite si calcate in picioare. S-au dus vremurile alea asa ca este momentul sa ne acceptam noua conditie: femeia de azi este puternica si se iubeste pe ea. Femeia de azi esti tu! Fii asa cum cere societatea si timpurile actuale: mergi mai departe si ofera-ti ceea ce meriti. Lasa telefoanele si lacrimile, nu il mai urmari, nu il mai astepta, nu te
mai intreba ce ar zice el daca... Relatia voastra s-a sfarsit si este clar ca ceva nu a functionat asa cum trebuia. Cauta acea relatie pe care o meriti! Nu te mai chinui singura, fii tare!

Nicoleta Guzu

Regional