Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Manifestari Folclorice Buzau

Manifestari folclorice Buzau

         Daca vrei sa iei parte la vreuna dintre manifestarile folclorice buzoiene, este bine sa stii exact in ce perioada se desfasoara acestea. De aceea va prezentam detaliat programul festivitatilor la care ai putea si tu sa fii participant.
In luna Martie, primavara aduce la Buzau sarbatoarea de Blagovistenie, care are loc pe data de 25. O luna mai tarziu, in Aprilie, te poti considera invitat special la Zilele Buzaului. Distractia maxima din centrul orasului este preferata noastra a tuturor. Si daca nu ai savurat suficient ideea de sarbatoare, te asteptam si la Patarlagele pentru a te bucura de Targul Cucului.
         Mai este o luna speciala. Nu numai pentru ca vine mult asteptata caldura, dar si pentru ca avem parte de o serie de sarbatori care de care mai atragatoare. 
         Sarbatoarea florii de salcam te asteapta in comuna Padina, iar imediat dupa aceea urmeaza si Sarbatoarea Calnaului. Ce nu trebuie sa ratezi? Targul de la Manzalesti, Ziua internationala a muzeelor si poti sa dai o fuga si la Gura Teghii sa iei parte la festivitatea "Pe urme de balada".
Iunie este iarasi o luna plina de activitati buzoiene. Vara debuteaza cu targul de la Bisoca, apoi sunteti invitati la Blajani sa luati parte la Sarbatoarea vinului. Dragaica ne bucura inca din copilarie si stim cu totii ca cele doua saptamani din iunie nu ne pot tine departe de ea. Mai putin cunoscute sunt sarbatori ca: Hora Sanzienelor din Largu, Ziua Petuniilor de la Limpezis, Targul din localitatea Podgoria. Sarbatoarea Dragaicii te invita de asemenea si la Catina pentru ca meriti inca o distractie. Nu uita de Targul de la Manzalesti si, de ce nu, de cel de la Magura sau de sarbatoarea satului Galbinasi.
O multime de zile in care sa uiti de griji te asteapta si in lunile iulie si august. Sa le luam pe rand: iulie incepe sa devina atragatoare prin a doua saptamana calendaristica, atunci cand sarbatorim Ziua comunei Maracineni. Imediat la o saptamana dupa aceea Viperesti are de pregatit Sarbatoarea fanului. La Sarulesti e targ, la Pardosi poti merge la balci, la Florica e demna de luat in seama Sarbatoarea graului si tot targ se tine si in comuna Ziduri. Atentie: sa nu uitati de Glasul Pietrei de la Naieni.
        August este o luna dedicata sarbatorilor mai aparte: Sarbatoarea carbunelui de la Unguriu, Sarbatoarea odaienilor din comuna Odaile, la Valcele puteti sa va bucurati de Sarbatoarea Pepenilor. Cu siguranta ati auzit de festivalul "Cat e Siriul de mare" sau de "Dorule, de unde vii?" din localitatea Scortoasa. La Valea Salciei se intampla in august un festival traditional, dar puteti sa mergeti si la serbari mai mici cum e cea de la Bozioru. Se organizeaza de asemenea targuri la Murgesti, Racoviteni, Cozieni, Bisoca si Canesti.
       Toamna incepe cu Sarbatoarea din comuna C.A. Rosetti. Demne de amintit sunt sarbatorile Auriu de Sahateni, ziua comunei Vernesti, Roua de Baragan de la Tintesti. In comuna Sapoca se serbeaza Parada gospodarilor, iar la Zarnesti "Inceput de toamna" va asteapta sa petreceti.
        Luna Octombrie debuteaza cu Legendele Cislaului. La Parscov este serbat Vasile Voiculescu, iar la Bradeanu va puteti veseli alaturi de sateni la          Sarbatoarea crizantemelor.
        Noiembrie ne aduce mai putine, ca doar este anotimp rece. Doar la doua targuri puteti sa simtiti bucuria satenilor, asa ca ar trebui sa va indreptati din timp atentia spre Viperesti si Vintila Voda.
        Iata ca am ajuns si la luna Decembrie. Avem parte de destule sarbatori calendaristice, asa ca putem trece cu vederea faptul ca avem doar o singura manifestare locala. Alaiul colindatorilor buzoieni de la Cislau pastreaza traditia an de an.
 

Regional