Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Manastirea Ciolanu

Manastirea Ciolanu

 

Manastirea Ciolanu este asezata in imediata vecinatate a Taberei de Sculptura de la Magura si este una dintre principalele atractii din judetul Buzau. Zona este cu adevarat spectaculoasa, drumul serpuit, pe care se ajunge la manastire avand de o parte si de alta padure. Vara este un spectacol desavarsit datorita verdetii atragatoare si a copacilor racorosi, care parca isi intind crengile sa te imbratiseze. Iarna te atrage si te atata zapada si aerul de munte.
Manastirea este atestata documentar inca din secolul XIV, fiind cea mai veche asezare monahala din judetul Buzau. Doua biserici, situate la o distanta de 100 metri una de cealalta, iti atrag privirea si te invita sa te apropii. Biserica din deal este prima care iti atrage atentia prin intrarea deosebita, casutele si linistea specifica. Biserica din vale are peste 182 de ani si a fost cladita de episcopul Chesarie al Buzaului. Aceasta are hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel, in timp ce biserica veche din deal are hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.

Manastirea Ciolanu
are de asemenea si un muzeu unde putem admira o multime de icoane realizate de Gheorghe Tattarescu. Mai avem prilejul sa vedem obiecte de cult, vesminte religioase, de o frumusete aparte. Printre obiectele aparte exista o icoana bizantina care il infatiseaza pe Sfantu Gheorghe, singura icoana pictata la Athos, de asemenea exista o copie a icoanei Maicii Domnului cu Pruncul de la Dalhauti, realizata in 1925. Tot aici trebuie sa amintim un semn de pretuire al Patriarhului Ioachim al XIV-lea de Constantinopole, care in anul 1885 a temeinicit autocefalia Bisericii Ortodoxe din Vechiul Regat.
Manastirea Ciolanu
se bucura de ocrotirea a zece sfinti deoarece in anul 1830 au fost aduse din Grecia moastele sfintilor: Gheorghe, Parascheva, Mercurie, Haralambie, Pantelimon, Trifon, Ignatie, Eftimie, Neofit si Acachie.
Si daca veti ajunge in acest loc sfant, faceti un popas si studiati superbele statui din tabara de alaturi. Va garantam ca o sa reveniti!

 

 

 Nicoleta Guzu

 

Regional