Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Mamica Optimista Are Copil Sanatos

Mamica optimista are copil sanatos

Modul de a vorbi al mamei, gesturile, mimica, limbajul trupului, toate isi pun amprenta pe atitudinea si comportamentul copilului tau. Un copil va creste trist daca va creste in preajma unor parinti deprimati, necomunicativi. Tu, ca mama, esti prima dragoste a copilului tau; in functie de relatia pe care o ai cu el i se vor forma si ideile, sentimentele si atitudinea fata de cei din jurul lui. Pentru orice copil, parintii sunt modelul absolut, tot ceea ce el vrea, cel putin in primii ani de viata. Daca ar fi numai atat si tot ar fi greu!
Dar tu, mamico, esti cea dintai care trebuie sa-si invete copilul deosebirea dintre bine si rau, dintre important si neimportant, sa-l incurajezi sa descopere singurel lumea, sa-i insufli increderea in propria persoana si convingerea ca si cele mai nebunesti visuri se pot indeplini, cu conditia sa vrei cu adevarat si sa lupti pentru asta. Si tot tu trebuie sa-i stai alaturi de fiecare data cand sufera un esec pentru a-i da curaj si motive ca sa se  ridice si sa mearga mai departe.
Ca sa poti face toate astea daca nu esti tu insati un om puternic, cum iti vei indruma copilul sa se descurce singur in viata daca tu te simti pierduta de fiecare data cand trebuie sa rezolvi ceva singura? Daca tu nu-ti poti stapanii nervii si esti continuu irascibila si copilul tau va creste la fel, se va comporta cu agresivitate. Nu uita inainte de toate ca  micutul tau invata prin imitatie ca o mica maimutica!
Nu iti cere nimeni sa fi o super mama . Esti om ca toti ceilalti, nu poti trai departe de ochii celor mici dar trebuie sa le explici ca totul face parte din viata si demonstreaza-le zicala:"Ce nu te omoara te face mai puternic"...Fii o luptatoare, dovedeste-le istetimea, puterea de munca, de a renaste si capacitatea ta de a sta pe picioare indiferent de circumstante.
Orice copil isi ia ca model mai intai mama. Ai mare grija ce "mesaje" ii transmiti, cu voie sau fara de voie, daca vrei sa "construiesti" un om intreg, echilibrat, sigur pe el si necomplexat.

Andreea Neculai

Regional