Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Magura Buzaului

Magura Buzaului

Tabara de Sculptura de la Magura este unul dintre punctele de atractie ale judetului Buzau. Un loc frumos, plin de verdeata si relaxant vara, dar la fel de interesant in anotimpul rece.

Situata in vecinatatea Manastirii Ciolanu, tabara iti ofera sansa de a rataci printre sute de sculpturi care de care mai ciudate sau fascinante, in functie de gusturi. Este imposibil sa nu gasesti ceva care sa iti atraga atentia pentru mai mult timp, asa cum este greu de crezut ca nu o sa gasesti ceva de luat acasa. Din pacate acest lucru nu este posibil, asa ca te vei multumi cu o revenire la locul tau preferat.

Pe o suprafata de cateva hectare, te intalnesti cu o multime de legende: fiecare lucrare in piatra are propria istorie si emana un aer aparte. Absolventii facultatii de arte plastice si-au pus amprenta asupra acestei pajisti intr-un mod aparte; cu siguranta vei fi tentat sa urci si spre Schitul Cetatuia care parca te invita sa te pierzi prin padure.

In mod cert o sa intalnesti la fiecare pas un calugar care iti va spune ceva fascinant, este un loc plin de incarcatura religioasa si emotionala.

Tabara de Sculptura Magura iti poate ramane intiparita in minte mai ales daca esti genul care sa iubeasca extremul. Exista un anumit loc unde parca este sfidata orice lege a fizicii; masina nu te mai asculta si urca dealul de parca ar cobori desi motorul este oprit iar frana de mana lasata.

Inca ceva: daca tot ajungi in zona, intra si vezi florile superbe ingrijite cu zel de catre calugari. Or sa-ti inveseleasca ziua cu siguranta!

 

Regional