Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Lenesul Vindecat

Lenesul vindecat


A fost odata ca niciodata un taran tare harnic, nu statea cat era ziua de lunga. Trebaluia cand la animale, cand in gradina, cand in casa. Dar pe cat era taranul de harnic pe atat feciorul lui era de lenes. Nimic nu facea . Toata ziulica statea lungit ori pe iarba ori in pat si se uita la televizor sau molfaia cate ceva alene.
Intr-o zi vazu la televizor o pereche de ghete asa de frumoase… asa de mult ii placu! Si plecase in graba la tatal sau sa-i ceara bani sa-si cumpere frumoasele ghete:
- Taticule, taticule, vino sa vezi ce ghete frumoase sunt la televizor…nu-mi dai bani sa-mi cumpar si eu o pereche? Sau poate imi cumperi tu ? Hai vino ,vino!
- Auzi, baiete, in loc sa visezi la cai verzi pe pereti mai bine ai pune mana si m-ai ajuta la treaba, ca este… din belsug. Dar uite , daca iti doresti asa de mult acele ghete, iti voi da bani sa-ti cumperi daca ma ajuti si intorci tot fanul din pod.
Cand auzi baiatul de munca, mai ca ar fi batut in retragere dar ghetele alea erau atat de frumoase… si atat de mult si le dorea. Si ce se gandi baiatul, lasa ca ma duc in pod si ma fac ca muncesc. Se urca baiatul in pod, dar dupa vreo jumate de ora atipi si trezindu-se el s-a dus direct la tatal sau zicand:
- Gata taticule, am intors tot fanul
- Ba nu, nu-i adevarat, n-ai facut nimic, treci inapoi si fa-ti treaba cum trebuie daca vrei sa vezi ghete, daca nu... nu vezi nimic!
Pleca baiatul putin cam nelamurit, poate ca tatal sau s-a urcat in pod si l-a gasit dormind si de aceea nu l-a crezut. De data aceasta avea in cap o alta strategie. Astfel ca s-a urcat inapoi in pod, si a stat la panda pret de vreo ora, dupa care cobori  din pod si se duse intins la tatal sau care trebaluia in gradina.
- Gata taticule, am intors tot fanul nu a mai ramas nici un fir de fan neintors!
- Auzi, mai baiete, tu pe mine  sa nu ma iei peste picior, te rog frumos sa te duci inapoi si sa-ti faci treaba cum trebuie , altfel vei avea probleme mari cu mine.
Se tot gandea baiatul, de unde stia tatal lui ca el nu si-a facut treaba, ca doar a stat la  panda si tatal lui nu a intrat in pod sa-l verifice… de unde stia?... era tare ciudat.
 Cand a vazut ca nu are nici o sansa sa-l pacaleasca pe tatal sau, acesta a pus pana pe furca si a inceput incet, incet sa intoarca fanul. Prea mult isi dorea ghetele acelea.
Si cum muncea el asa, cand a ajuns la fundul capitei, ce sa vezi… ghetele mult visate, noi si frumoase!
Doamne ce fericit fu baiatul si izbucnind in lacrimi si rusinat peste poate, a alergat la tatal sau:
- Iarta-ma tata! N-am sa te mai mint niciodata !
Baiatul si-a primit lectia de la tatal sau si a inteles ca numai muncind va obtine ce isi doreste si ca minciuna intotdeauna are picioare scurte.

Regional