Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Legenda Portilor Spre DINCOLO

Legenda portilor spre DINCOLO


Muntii Buzaului sunt martorii multor lucruri de neimaginat. Batranii din zona spun ca exista o serie de dovezi despre existenta unei alte lumi si ca in anumite locuri exista adevarate porti spre lumea de dincolo.
Noi, oamenii, credem cu greu in lucruri pe care nu le vedem. Suntem obisnuiti sa simtim diferit si sa intalnim lucruri obisnuite. In Muntii Buzaului insa se intampla lucruri ciudate si exista o serie de semne in acest sens.

TRECATORILE SPRE LUMEA DE DINCOLO

In zona Chiojdului batranii spun ca ar exista cel putin doua astfel de zone. Vorbim de fapt despre niste pietre mari, care au o forma rotunda si care sunt incrustate cu semne ciudate. Exista doua tipuri de astfel de semne: unele cu linii curbe si altele cu linii frânte. Fiecare dintre ele se pare ca are o alta semnificatie:
- piatra incrustata cu linie curba- vorbim in acest sens despre o poarta prin care circula doar duhurile bune. Ce fac aceste duhuri? Ocrotesc padurile de fenomenele naturii, oamenii ii feresc de animalele salbatice, protejeaza copiii care se pierd prin paduri. Aceste porti bune erau de multe ori salvarea haiducilor de demult, pentru ca ei aici isi ascundeau prada. Se ascundeau in spatele portilor duhurilor bune si erau astfel protejati de orice. Portile bune se deschid insa doar in anumite locuri. Trebuie sa fii o persoana aleasa pentru a ti se dschide aceasta poarta.
- piatra incrustata cu linie frânta- daca o piatra avea incrustat un triunghi, de exemplu, era de la sine inteles ca aceasta reprezenta o poarta prin care trec duhurile rele. In aceasta categorie intra vrajitoarele impreuna cu toti aghiotantii lor.
Localnicii din Muntii Buzaului au crezut mereu ca exista o lume intre cer si pamant, o lume invizibila, care se afla in spatele acestor porti. Pana si astazi unii mai cred in aceste lucruri greu de crezut pentru cei din alte zone. Se spune ca anumiti localnici au reusit chiar sa vada aceasta lume dar si sa auda anumite lucruri. Demult, toate nenorocirile din zona erau puse pe seama acestor porti. Daca un om murea fara motiv, era cu siguranta de vina cineva din lumea invizibila de dincolo. La fel daca un om se imbolnavea subit sau daca un om disparea fara urma.

Pe Valea Chiojdului exista doua porti spre lumea de dincolo. Acestea sunt Poarta Sărutului (situata pe Vârful Mălâia) si Poarta Uriașului sau Lespedea (aflata in zona Cătiașu).

Regional