Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Lacul Vulturilor Sau Lacul Fara Fund

Lacul Vulturilor sau Lacul fara fund

 Legenda spune ca in acest loc veneau vulturii primavara pentru a bea apa, in vederea intineririi, dar tot aici isi invatau puii sa zboare. Intr-o alta povestire se vorbeste despre un cioban ce si-a aruncat bata in lac si apoi a plecat. Dupa aproape un an regaseste bata aruncata in Dunare, iar acest lucru il determina sa se intoarca acasa la locurile natale.

Unde se afla lacul?
Acest lac se gaseste in Muntii Siriului din judetul Buzau, pe varful Malaia la o altitudine de 1420 metri. Drumul catre Lacul fara fund dureaza aproximativ 3 ore, traversandu-se in acest timp si Valea Neagra. In apropierea lacului se gaseste o cabana, iar tot in aceasta zona pot fi zarite capre negre.

Cum se ajunge?
Dupa barajul de la Siriu in partea stanga a drumului se afla cabana Valea Neagra, de aici se traverseaza  raul cu acelasi nume, iar la prima intersectie se face la dreapta. Dupa aproximativ 15 minute veti ajunge la capatul drumului forestier. De aici se traverseaza un izvor si din nou la dreapta. Se urmaresc marcajele pana la golul alpin Poarta Vanturilor, iar de aici veti ajunge direct la lac.

Ce se spune in popor?
In zona circula si alte povesti in ceea ce priveste Lacul fara fund, cum ar fi ca oamenii au construit un drum pe sub lac in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a duce in eroare armata germana, iar tancurile ce au intrat pe acel drum nu au mai iesit la suprafata niciodata. O alta poveste ne realateaza ca locuitorii satului Negresti isi aruncau in lac bogatiile de frica tatarilor ce stiau ca acesti localnici erau bogati. Oamenii ramaneau cu gandul ca le vor recupera dupa trecerea cotropitorilor, dar nimeni nu a mai gasit nimic niciodata.
Enigma lacului ramane in continuare cu semnul intrebarii. Nimeni nu a mai incercat sa vada exact adancimea lacului din cauza esecurilor scafandrilor de-a lungul timpului.

Nicoleta Marica

Regional