Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau La Intoarcerea Pe Meleagurile Natale

La intoarcerea pe meleagurile natale

Revenire in tara...lacrimi de bucurie, emotii pentru a revedea locurile natale. Iti fuge viata prin fata in  imagini ce se deruleaza ca un feedback.Crezi ca gasesti aceleasi persoane, peisaje, te gandesti la o schimbare totala, poate chiar in bine.
Prima data cand ai contact cu tara ta dupa o absenta indelungata...cheful de a petrece mult timp aici parca este putin umbrit de fetele apropiatilor mai tristi decat ii stiai. Duci dorul conditiilor pe care le-ai intalnit, a dispozitiei celor intalniti in calatoriile tale si faci o diferenta. Zambetul vanzatoarei e scos din agenda, la florarie nu mai au rest, esti pus pe drumuri inutile. Exchange-ul te asteapta in fiecare colt de strada, asta parca ti se pare normal acum. Prietenii te bombardeaza cu telefoanele iar vizitele la cei apropiati sunt planificate din timp.
Fitele isi spun cuvantul. Pentru ca unii au sanse mari de a putea calatori, asta nu te face sa fii mai special. Nu-ti poti decide viata si pune un diagnostic doar pentru ca tu ai avut sansa de a-ti largi orizontul si mari buzunarul.
Sunt si persoane cu bun simt care stiu de unde provin si vor sa avanseze, respecta legile, respecta regulile si uneori poate invata o alta traditie, una noua dar nu isi uita originea si valorile. Duc dorul casei si cand revin in tara chiar pentru o scurta vizita de o saptamana nu au timp a rezolva pentru tot ce si-au propus.Asa ca fii cu bagare de seama, nu judeca persoanele care ti-au fost dragi, desi doare, detasarea e cea mai buna solutie. Nu poti fi mereu pe placul tuturor desi iti doresti acest lucru. In tara ta care e extraordinar de frumoasa si vestita pentru anumite intamplari dedicate istoriei, nu iti regasesti linistea sufleteasca. Stai linistit, ni se intampla tuturor.
Dupa o impresionanta istorie e dificil sa vezi ca totul functioneaza pe hartie, desi tehnologia functioneaza perfect; e totul lasat mai mult de izbeliste, ca un loc pustiu, dar sunt legi cat cuprinde, activitatea institutiilor "ar putea parea moderna".
Romanul care a avut sansa sa calatoreasca se trezeste, iar cand ajunge in tara povesteste cum merg lucrurile in noul loc care poate deveni pemanent pentru ca ofera avantaje.
Suntem bogati, dar nu material, ci bogati in inteligenta. Putem concura olimpic si mondial. Suntem divin binecuvantati. Nu suntem apreciati in tara de unde provenim, iar beneficii materiale nici atat pentru ca sunt personalitati care iti iau painea de la gura.
Cam asa gandeste cineva care se intoarce la origini. Cam asa obisnuim cu totii sa observam, sa ne plangem. E importanta insa dorinta de a schimba ceva. Veti spune acum ca nu depinde de noi, ci de autoritati. Ba eu cred ca depinde de fiecare dintre noi sa lupte sa schimbe ceva. Fiecare poate sa isi puna amprenta, indiferent cat de mici ii sunt posibilitatile. Chiar si un lucru aparent banal, cum ar fi sa nu arunci din masina ambalajul ciocolatei pe care tocmai ai infulecat-o cu placere, ar putea sa capate conotatii uriase. Nu-i asa ca lumea ar fi mai frumoasa daca toti am tine cont de aceste lucruri? Poate asa ne-am iubi mai mult locul natal si nu am fi atat de dezamagiti la intoarcere. Cred ca e cazul, dragii mei, sa facem si aici unde ne-am nascut, ceea ce facem in alta parte. E greu? Nu, e suficient doar sa vrem. Si numai asa vom avea cu totii viata la care ravnim. Nu uitati ca o tara fara oameni civilizati nu poate avea la conducere oameni civilizati. 

Cosmina Vlad

Regional