Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Judecatile Nestiute Ale Lui Dumnezeu Partea I

Judecatile nestiute ale lui Dumnezeu partea I


Era odata un calugar ce traia in Egipt si mergand spre Alexandria pentru a-si vinde lucrul de mana, niste cosuri, a vazut o inmormantare. Murise un mare boier care toata viata lui numai rele facuse , furase, nedreptatise, ba chiar si omorase crestini, dar fusese foarte bogat. Era o zi frumoasa si aproape tot orasul mergea in urma sicriului lui pentru a-l duce la groapa. Cand a ajuns acasa, un mare calugar ce isi traise toata viata in pustiu in rugaciuni si posturi fusese omorat de o hiena. Si se gandi calugarul, neintelegand :cum Doamne, cel ce toata viata lui si numai rele a facut este asa de iubit si calugarul care toata viata lui a fost in slujba lui Dumnezeu sa moara atat de napraznic. Ce fel de judecata o fi avand Dumnezeu ca fiind prea bun am impresia ca ingaduie si lucruri nedrepte.
Si incepu calugarul a se ruga lui Dumnezeu sa-i arate care sunt judecatile Lui, pentru ca el nu putea intelege cum de un om rau si pacatos numai sporeste si bine ii merge si un sarac care se nevoieste intr-ale credintei numai sarac si bolnav este. De ce pe betiv nu-l pedepseste Dumnezeu si saracul numai de scarbe are parte?
 Si se ruga multe nopti, zile, saptamani, luni:
- Arata-mi Doamne judecatile Tale ca eu tulburat sunt de lucrurile acestea care sunt, multe nedreptati am vazut si Tu le-ai ingaduit… de ce?
Iar Bunul Dumnezeu, desi pentru asa indrazneala ar fi putut sa-l piarda a ingaduit acestuia sa afle un pic din masura Lui si judecatile Sale.
Intr-o zi pusnicul a plecat singur in Alexandria sa vanda lucrul de mana, si era cale de trei zile.
Dar pe drum nu dupa mult timp dupa ce a iesit din pestera lui, i-a iesit in cale un tanar calugar, frumos.
- Doamne ajuta ,parinte!
- Doamne ajuta fiule!
- Dar, unde mergi parinte?
- Iaca ma duc la targ sa vand cosurile acestea. Din banii primiti cumpar paine si cu verdeata gasita in pustiu facem pesmeti.
- Ce coincidenta parinte, si eu merg tot intr-acolo pot sa vin cu matale?
- Slava Domnului ca nu merg singur si am companie!
Dupa ce tanarul i-a luat incarcatura batranului acesta i-a spus:
- Stii parinte, calugarii pe drum se roaga tot timpul asa ca pana la Alexandria as propune sa ne vedem de rugaciune si sa nu ne spunem nici un cuvant in astea trei zile. Stiti, in tot acest drum de trei zile vei vedea poate si lucruri ciudate sau infricosatoare. Sa nu uiti sa nu vorbesti ca sa nu judeci si sa-ti incalci juramantul!
- Da, fiule! Sa-mi ajute Dumnezeu sa-mi tin fagaduiala si sa nu vorbesc!
Si pornira amandoi la drum tanarul carand cosurile preotului batran, tacand.
Pe la amiaza cand era o arsita foarte mare, in cale le-au iesit doi tineri:
- Parintilor, este prea cald ca sa mai puteti calatori haide-ti la noi sa va ferim de toropeala asta.
Si cum traditia la ei era sa spele pe picioare pe cei veniti in casa si sa-i cinsteasca cu tot ce au mai bun, cei doi i-au ospatat cu bucate din cele mai alese dintr-un blid de argint, de mare prêt, mostenit din generatie in generatie, le-au dat sa bea si i-au odihnit . Spre seara cand cei doi se pregateau de plecare, calugarul cel tanar inainte sa paraseasca locuinta bunilor crestini a furat vasul cel de argint si trecand peste un pod acesta a facut cruce asupra vasului dupa care ii dadu drumul in raul cel involburat ce curgea pe sub acel pod.
- Ce o mai fi si asta? Se gandi calugarul in sinea lui
Vai de mine si de mine ce l-o fi apucat sa fure vasul acesta de argint dupa ce oamenii astia ne-au dat tot ce au avut ei mai bun? Dar cum invoiala era  sa nu vorbeasca , batranul nu scosese nici un sunet desi tare l-ar mai fi intrebat de ce a facut aceasta nedreptate.
Si au mers mai departe. In drumul lor intalnira alti doi tineri care si acestia i-a invitat la casa lor in vreme de seara pentru a inopta la dansii. Si aveau acestia doi un copilas. A doua zi dimineata, cand sa plece , calugarul tanar s-a dus la leaganul copilului si l-a omorat. Vazand aceasta calugarul cel batran incepuse a se teme: “cu ce criminal a plecat el la drum? Intr-un loc a furat blidul, aici a ucis un copil…

 Ce au mai facut cei doi calugari aflati maine, aflati in partea a doua pe care o puteti gasi aici

Regional