Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Judecatile Nestiute Ale Lui Dumnezeu III

Judecatile nestiute ale lui Dumnezeu III


-  Cum ce ai facut? Ne-au dat oamenii aceea sa mancam, ne-au omenit si tu ai furat blidul lor de argint si de pe pod i-ai dat drumul in apa? Iti dai seama ce i-ai suparat pe acei oameni?
- Parinte nimic rau nu am facut ci trei lucruri bune. Acel vas de argint era de fapt litierul de la biserica satului ce a fost furat de strabunicul acelora, insa ei nu stiau ca pe vas era scris in slavona limbaj pe care ei nu-l intelegeau. Fusese donat de o familie bisericii Sfantului Nicolae si cine va indrazni sa-l instraineze va sta in iad pana vasul va ajunge inapoi in biserica. Din cauza acelui vas noua suflete zaceau in iad si acum si acestia urmau sa se duca tot acolo. A doua zi a venit paraclisierul la scaldat , care stie ca e vas bisericesc  si o sa-l duca la preot. Punand blidul la loc toate acele suflete vor fi liberate din iad. Deci, parinte, unde am gresit?
Atunci s-a mirat batranul…”Ia uite frate si eu care il credeam hot!
- Dar copilul acela mic de ce l-ai ucis? Zici ca si acolo ai facut bine?
- Sigur ca da! Copilasul acela era zamislit in zi de Pasti si Dumnezeu a pus canon  ca in ziua Invierii Domnului oamenii sa se infraneze si pentru ca parintii nu au pazit acest canon, copilul acela la 20 de ani avea sa ajunga un talhar mare si avea sa-si ucida parintii, dar eu omorandu-l am facut trei lucruri bune: am dus sufletul copilului in rai, am scapat pe parintii lui de ucidere , iar prin plangerea pentru copilul gasit mort, parintii isi vor ispasi pacatul facut anterior pentru neinfranare.
-  Dar cainele?.. de ce l-ai omorat?
- A doua zi cainele urma sa turbeze si cand stapana i-ar fi dat de mancare, ar fi muscat-o si s-ar fi imbolnavit.
- Dar la carciuma de ce te-ai inchinat?
- In acea zi, in carciuma aceea s-au adunat cei mai mari oameni ai satului: epitropul bisericii, un mare gospodar si primarul pentru a se sfatui cum sa stranga banuti ca sa restaureze biserica aceea parasita si cand am ajuns noi, ei tocmai au spus: “ Doamne ajuta sa putem face biserica”. Si am facut si eu cruce si trei inchinaciuni ca Dumnezeu sa-i ajute! Nu m-am inchinat la carciuma ci la Dumnezeu!
- Vai de mine nu m-am gandit la asta! Spuse calugarul cel batran!
Dar acolo, la biserica de ce ai aruncat cu pietre in ea?
- Biserica aceea era pustie si nu mai avea cruce si diavolii jucau pe masa Sfantului Altar si eu am insemnat pietricelele ca sa-i alung pe diavoli de acolo, deci nu am aruncat in biserica, ci in diavolii care erau acolo.
- Dar la casa orfanilor de ce ai dat foc? Nu ti-a fost mila de ei?
- Mi-a fost mai mila decat ti-a fost tie, tocmai de aceea am si dat foc la casa. Pentru ca ei nu puteau sa ramana singuri in cocioaba aceea. Dar ei nu stiau ca in prispa casei era ingropata o comoara de catre strabunicul lor. Iar eu dand foc la casa, ei au gasit comoara , au dat-o unui mos de al lor  si asa au scapat de saracie si pe deasupra mai are si cine sa aiba grija de ei… deci spui ca am facut rau?
- Dar casa cea mare, de ce ai stricat-o?
- Ehe, parinte, acea casa frumoasa a fost facuta din bani furati. Era porunca de la Dumnezeu ca tot ce-i facut fara osteneala si din furat, nici o familie sa nu poata fi unita, iar femeia la primul nascut sa moara. Eu am stricat casa ca ei sa-si faca alta. Una mai mica dar din bani cinstiti si astfel blestemul sa nu se mai implineasca.
Atunci calugarul, tulburat l-a intrebat:
- Si daca tu ai facut atatea minuni mari, ce esti tu, mai frate?
- Dar tu, parinte, ce ai cerut de la Dumnezeu?
- Pai eu  m-am tot rugat de cativa ani sa-mi arate Dumnezeu de ce in lumea asta, El ingaduie atat de multe nedreptati?
- Dar tu nu stii, parinte, ca, pe cat de departe este apusul de rasarit, pe atat de departe sunt judecatile si gandurile voastre cu judecata lui Dumnezeu?
Tu nu stii, omule ca nu poti indrazni sa cercetezi judecatile lui Dumnezeu? Judecati pe care nici ingerii, arhanghelii sau serafimii nu le cunosc? Dar Dumnezeu s-a milostivit de tine si nu te-a pierdut pentru indrazneala ta si m-a trimis pe mine, sa-ti demonstrez ca gandirea ta omeneasca nu se potriveste cu cea a Lui.
Dar pentru ca esti om, Domnul te-a iertat si m-a trimis sa te inteleptesc, dar sa nu mai indraznesti vreodata pentru ca judecatile lui Dumnezeu sunt mult prea adanci de nici ingerii din ceruri nu le cunosc.

Inspirata din Arhimandrit Cleopa Ilie

Regional