Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/dinbuzau/public_html/mysql_connect.php on line 7
Buzau Iubitul Tau E In Primul Rand Prietenul Tau?

Iubitul tau e in primul rand prietenul tau?

Intr-o casnicie din care a disparut dragostea cum se transforma cei doi soti? Devin prieteni sau dusmani? Perioada de inceput a unei casnicii e cea mai frumoasa. Sunt inca indragostiti, inca isi trimit bezele si timpul trece frumos. Ies in oras cu prietenii, ies in oras singuri iar acasa e doar lapte si miere.
Prima incercare majora este venirea pe lume a unui copil. Un copil pune la incercare o relatie si nu o uneste cum s-ar crede. Acum apar adevaratele incercari si marile probleme. Au loc transformari majore la nivel psihic si al ei care se transforma din femeie in mama, au loc transformari si de partea lui care cade din favorit pe locul doi. Este un sentiment pe cat de ciudat, pe atat de ascuns. Barbatii recunosc greu ca au probleme, ca sunt vulnerabili sau ca se simt exclusi. Nu inteleg sentimentele prin care trec si cei mai multi judeca gresit. Unii chiar arunca in carca sotiei motivele mizeriei lor.
Daca au trecut cu bine de aceasta incercare urmeaza o perioada mai calma, de rutina. O etapa in care sunt pusi in priza mai mult de copil. Sarcinile intotdeauna nu se impart corect. Fiecaruia dintre ei i se pare ca celalalt nu se implica de ajuns, apar sicanari dar tot ce-i mai tine aproape e dragostea.
Ce se intampla atunci cand aceasta dispare? Sunt cazuri in care iubirea se risipeste de tot si nu mai ramane decat prietenia iar acesta e un caz fericit. Inca isi mai pot indeplini armonios sarcinile de sot, de sotie, de parinti. Pot desfasura activitati impreuna, poate ca au un hobby comun si asa timpul impreuna nu este un chin.
Ce se intampla totusi acolo unde cei doi nu au avut in comun decat dragostea care i-a unit? Atunci cand ea dispare, nu mai ramane nimic. Atunci cand iubirea dispare, nu mai ramane decat indiferenta. Nu au un hobby care sa-i apropie, nu citesc acelasi carti, nu au aceiasi prieteni. Distanta se mareste din ce in ce mai mult. Iar in haosul cotidian mai e un mic pas pana la ura. Cei doi devin dusmani. Doi lei intr-o cusca. Si circul e gata sa inceapa.
Cand iubim sa fim siguri ca iubim nu numai omul, nu numai barbatul ci si prietenul din fata noastra. Suntem siguri ca barbatul din fata noastra daca nu ne-ar fi iubit, ar fi candidat cu success la rolul de cel mai bun prieten? Este un lucru foarte important pe care majoritatea dintre noi il trece cu vederea. Prinsi in valtoarea dragostei suntem total orbiti si nu mai vedem clar nimic. Da! Dragostea e oarba  Dar pentru siguranta noastra daca tot e oarba sa o facem totusi un pic mai inteleapta si sa asteptam. Sa nu ne grabim.Sa iubim intelept.

 Cristina Gherman

Regional